Συλλυπητήρια του Μόσχας Κυρίλλου για τα θύματα των πυρκαγιών της Αττικής

Loading...


Συλλυπητήριά του στον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας Αλέξη Τσίπρα και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδο κ.κ. Ιερώνυμο εξαιτίας απώλειας ανθρώπων ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών, εξέφρασε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος.

Οι επιστολές αναφέρουν:

Εξοχώτατον Πρωθυπουργόν της Ελληνικής Δημοκρατίας

κύριον Α. Τσίπρα

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Δεχθείτε τα από καρδίας συλλυπητήρια διά την απώλειαν πολλών συμπολιτών Σας, ως αποτέλεσμα της πληξάσης την χώραν πύρινης λαίλαπος.

Η εν λόγω τραγωδία αποτελεί τρανήν απόδειξιν του ευθραύστου της ανθρωπίνης ζωής, του ευτρώτου της πλασμένης υπό του Δημιουργού φύσεως και της ευθύνης μας έναντι του Θεού ως προς την καλλιέργιαν της εντολής εργάζεσθαι την γην και φυλάσσειν (Γεν. 2.15).

Ο Πάνσοφος Δεσπότης του κόσμου ας αναπαύση τις ψυχές των πρόωρα χαμένων δούλων Αυτού εν σκηναίς δικαίων, ενισχύση όσους μάχονται κατά του πυρός και εργάζονται διά την αντιμετώπισιν των αποτελεσμάτων της καταστροφής, επουλώνη τα τραύματα των πληγέντων και παρηγορήση τους θλιμμένους λόγω απωλείας των δικών τους ανθρώπων.

Μετά σεβασμού,

+ ο Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών

Κύριλλος

***

Τω Μακαριωτάτω Αρχιεπισκόπω Αθηνών και πάσης Ελλάδος

κω κω Ιερωνύμω Β΄

Μακαριώτατε, αγαπητέ εν Κυρίω αδελφέ και συλλειτουργέ,

Μετά συνοχής καρδίας επληροφορήθην την απώλειαν πολλών ανθρωπίνων ζωών εξαιτίας των επισυμβασών εν Ελλάδι πυρκαγιών. Εκφράζω θερμά μου συλλυπητήρια διά την τραγωδίαν ταύτην.

Από μέρους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσσίας παρακαλώ ίνα μεταβιβάσητε την υποστήριξιν και παρηγορίαν εις τους συγγενείς και τους οικείους των αδικοχαμένων και πληγέντων εκ της πύρινης λαίλαπος.

Ο Οικτίρμων Θεός ας αναπαύση τας ψυχάς των κεκοιμημένων δούλων Αυτού εν σκηναίς δικαίων, ένθα ουκ έστι πόνος, ου λύπη, ου στεναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητος. Προσεύχομαι υπέρ ταχείας αναρρώσεως των τραυματιών.

Μετά της αδελφικής εν Χριστώ αγάπης διατελώ.

+ ο Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών

Κύριλλοςtilegrafima.gr