Στην Αγία Πετρούπολη ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα

Loading...


Το Σταυρό του Αγίου Ανδρέα, υποδέχτηκε σήμερα η Αγία Πετρούπολη, όπου ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 1025 χρόνια από τον εκχριστιανισμό Ρωσίας. Η επέτειος γιορτάζεται επίσης στην Ουκρανία και τη Λευκορωσία.
«Η άφιξη του λειψάνου είναι ένα μεγάλο γεγονός που δίνει χαρά σε όλους τους κατοίκους της Αγίας Πετρούπολης» δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης,  Γεόργκι Πολταφτσένκο, ενώ ο διευθυντής του ιδρύματος Αγίου  Αντρέα, Βλαντίμιρ Γιακούνιν, τόνισε ότι η λατρεία του Αγίου Ανδρέα και η άφιξη του ξύλου πάνω στο οποίο σταυρώθηκε ο Άγιος είναι «μια ένδειξη ελπίδας ότι θα θριαμβεύσουν οι πολιτιστικές και πνευματικές παραδόσεις μας» .

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος , δήλωσε ότι για τους εκπροσώπους  της Ελληνικής Εκκλησίας είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεται σε ρωσικό έδαφος, το πιο πολύτιμο κειμήλιο του Αγίου Ανδρέα που ίδρυσε τη χριστιανική κοινότητα στο Βυζάντιο και η οποία συνδέει τις ορθόδοξες εκκλησίες της Ρωσίας και της Ελλάδας.
Ο Μητροπολίτες Αγίας Πετρούπολης και Πατρών  τέλεσαν δοξολογία στο αεροδρόμιο και κατόπιν ο σταυρός μεταφέρθηκε στο καθεδρικό ναό του  Καζάν στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα τον υποδεχτεί ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

alt
alt
alt
alt
alt
alt

 tilegrafima.gr