Πρόεδρος του Παπικού Συμβουλίου επισκέφθηκε το Ρωσικό Ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης Ρώμης

Loading...


Τη σταυροπηγιακή ενορία της Αγίας Αικατερίνης Ρώμης επισκέφθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2013 ο Πρόεδρος του Παπικού Συμβουλίου για την προώθηση της χριστιανικής ενότητος Καρδινάλιος Κουρτ Κοχ.

Είναι η πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων επίσκεψη του επικεφαλής αυτής της αρχής της Αγίας Έδρας, υπεύθυνου επίσης και για τις επαφές με τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Το Ρωμαιοκαθολικό Ιεράρχη συνόδευε μια μεγάλη αντιπροσωπεία με μέλη τον Γραμματέα του Συμβουλίου Επισκόπων Μπραΐαν Φάρρελ, τον Επίσκοπο Αντιβέρπεν Γιόχαν Μπόννι, τον Υπογραμματέα του Συμβουλίου μονσινιόρ Ανδρέα Παλμιέρι, ο ιερέας Μίλαν Ζουστ, υπεύθυνος για τις σχέσεις με τις σλαβικές Εκκλησίες και άλλοι.
Τους προσκεκλημένους προσφώνησε ο ιερομόναχος Αντώνιος Σεβριούκ, Προϊστάμενος του Ναού. Από την πλευρά του ο Καρδινάλιος Κουρτ Κοχ εξέφρασε τη χαρά του για τη δυνατότητα να επισκεφθεί το πνευματικό και διοικητικό κέντρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στην Ιταλία.
Οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στον άνω Ναό του ενοριακού συγκροτήματος, όπου ο Προϊστάμενος τους ενημέρωσε για την ιστορία της Ρωσικής Ορθόδοξης κοινότητας Ρώμης, για την οικοδομή του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης και τη δομή του και απάντησε σε πολλαπλές ερωτήσεις. Εν συνεχεία η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον κάτω Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Αμέσως μετά παρετέθη κέρασμα στη βιβλιοθήκη της ενορίας, όπου ο ιερομόναχος Αντώνιος μίλησε για τη σύγχρονη θέση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στην Ιταλία. Ευχαρίστησε τον Καρδινάλιο Κοχ για την υποστήριξή του προς το πρόγραμμα φοιτήσεως στα Πανεπιστήμια Ρώμης σπουδαστών από το Πατριαρχείο Μόσχας. Περαίνων την εκτενή συνομιλία ο πατήρ Αντώνιος προσέφερε στον υψηλό προσκεκλημένο ένα ενθύμιο.