«Πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά της Ρωσικης Διασποράς» στη Μόσχα

Loading...


Στρογγυλή Τράπεζα με «Πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά της » θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου 2017 στην Αίθουσα Συνελεύσεων του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος.

 

Οργανωτές της εκδηλώσεως, η οποία διεξάγεται στα πλαίσια των ΚΕ’’Διεθνών Χριστουγεννιατικών Αναγνώσεων, τελούν το Θεολογικό Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών και ο Οίκος της Ρωσικης Διασποράς Αλέξανδρος Σολζενίτσιν.

Των εργασιών θα προεδρεύει ο , Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και Πρύτανης του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος.

Το πρόγραμμα της συνεδριάσεως προβλέπει τη συζήτηση του φαινομένου της Ρωσικής Διασποράς, της προσφοράς των εκπροσώπων της Ρωσικής Διασποράς στο ρωσικό και το διεθνή πολιτισμό, τη ρωσική θεολογική σκέψη καθώς και της διακονίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στο εξωτερικό.

Θα λάβουν μέρους εκπρόσωποι των παραδοσιακών θρησκευτικών κοινοτήτων και κρατικών αρχών της Ρωσίας, Ρώσοι και ξένοι διπλωμάτες, επιστήμονες και επιστημονικοί υπάλληλοι του Οίκου της Ρωσικής Διασποράς, καθηγητές Πανεπιστημίων.tilegrafima.gr