Περίεργο περιστατικό με μεθυσμένο άνδρα την τελευταία μέρα του προσκυνήματος των Τιμίων Δώρων στη Μόσχα

Loading...


Σχεδόν 300.000 άτομα προσκύνησαν στην Μόσχα τα Τίμια Δώρα των Μάγων που μεταφέρθηκαν εκεί από την Ι.Μ. Αγίου Παύλου Αγίου Όρους και πλέον βρίσκονται στην Αγία Πετρούπολη. Όμως το μεγαλειώδες προσκύνημα σημάδεψε σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ένα δυσάρεστο περιστατικό με έναν άνδρα, ο οποίος πάντως σύμφωνα με τις αρχές πάσχει από ψυχική διαταραχή. 

Η Οργανωτική Επιτροπή πάντως διαψεύδει δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «ατύχημα» στο προσκύνημα των Δώρων. 

«Τίποτα δεν συνέβη στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος,τα Τίμια Δώρα παρέμειναν στη θέση του υπό την επίβλεψη των μοναχών του Αγίου Όρους και των εργαζομένων της εκκλησίας» – εξήγησε στο ITAR – TASS η επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της οργανωτικής επιτροπής Μαρία Korovin και συμπλήρωσε  «Ένας άνθρωπος με ψυχική διαταραχή την ώρα του προσκυνήματος άρχισε να συμπεριφέρεται αλλόκοτα και τον πήραν έξω από το ναό , καθώς εμπόδιζε  τους προσκυνητές. Στον εν λόγω άνθρωπο που δεν μπορούσε να ηρεμήσει τον εαυτό του , παρείχε ιατρική και ψυχολογική βοήθεια ομάδα ειδικής υποστήριξης , η οποία βρισκόταν όλες τις μέρες στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος «

Νωρίτερα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το τελευταίο βράδυ του προσκυνήματος στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού μαζί με τους υπόλοιπους προσκυνητές, για να προσκυνήσει τα Τίμια Δώρα των Μάγων ήρθε κι ένας μεθυσμένος άντρας, ο οποίος υποστήριζε πως κάποια φωνή του είπε ότι είναι απαραίτητο να ρίξει τα δώρα των Μάγων από το βάθρο!!!!!! 

Ένας αστυνομικός από την πλευρά του είπε ότι ο άνδρας ήθελε να κλέψει ένα κουτί δωρεών από το Ναό του Σωτήρος Χριστού , επειδή ο ίδιος χρειάζόταν επειγόντως 90.000 ρούβλια.

Τα Δώρα των Μάγων από τη Μόσχα μετακόμισαν στην Αγία Πετρούπολη , όπου θα είναι διαθέσιμα για τους προσκυνητές στην Μονή Νοβοντέβιτσι μέχρι τις 17 Ιανουαρίου.

1