Πατριάρχης Μόσχας : Έχουμε μεγάλες προσδοκίες για τον Πάπα Φραγκίσκο

Loading...


Ο Πατριάρχης Κύριλλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας , Καρδινάλιο Kurt Koch 

Ο Πατριάρχης Μόσχας , Κύριλλος , επιβεβαίωσε χθες τις “μεγάλες προσδοκίες” που έχουν δημιουργηθεί για το νέο Πάπα, καθώς επίσης και την «κοινή αντίληψη» μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Καθολικής Εκκλησίας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας , Καρδινάλιο Kurt Koch . 

” Έχουμε μεγάλες προσδοκίες από την εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου επειδή πολλά από αυτά που διατυπώνει ο Πάπας σήμερα και προτείνει για την εκκλησία και τον κόσμο και την κοινωνία συμπίπτουν με το όραμά μας ” , δήλωσε ο Κύριλλος υποδεχόμενος τον καρδινάλιο Koch στην κατοικία του στο μοναστήρι Danilovsky .

Σύμφωνα με τους ορθόδοξους αναλυτές, η χθεσινή ιστορική στιγμή είναι πολύ σημαντική για τον διάλογο μεταξύ των δύο Εκκλησιών , οι οποίες έχουν κοινές θέσεις σε πολλά θέματα : την ειρήνη στη Μέση Ανατολή , την υπεράσπιση των διωκόμενων χριστιανών, τη διατήρηση των παραδοσιακών αξιών, όπως κι εκείνη της οικογένειας και της ζωής.

” Έχουμε όλο και περισσότερες ευκαιρίες να συναντάμε καθολικούς αρχιερείς, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Κολεγίου των Καρδιναλίων” , είπε ο Πατριάρχης , εκτιμώντας την ικανότητα να “επικοινωνούν άμεσα” .

Ο ίδιος ο Κ.Koch περιέγραψε την τρέχουσα σχέση μεταξύ των δύο Εκκλησιών ως “θαυμάσια”
.Μιλώντας για την κοινή δράση Ορθοδόξων και Καθολικών στην προστασία της έννοιας του γάμου , ο καρδινάλιος σημείωσε ότι « ο θεσμός της οικογένειας είναι τώρα σε μια πολύ βαθιά κρίση» και απηύθυνε έκκληση για κοινό αγώνα , ιδίως κατά των αμβλώσεων .

1

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr