Πατριάρχης Κύριλλος: Κάλεσε σε επιστράτευση τον ρωσικό λαό

Loading...


Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος κάλεσε τον ρωσικό λαό σε επιστράτευση με σκοπό τη νίκη, όπως έγινε στα χρόνια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Εάν από τις καρδιές μας δεν θα φύγει η ορθόδοξη πιστή και μαζί της η εθνική συνείδηση και το εθνικό σθένος, θα νικάμε και μάλιστα εκεί που πρέπει να είμαστε νικητές: θα έχουμε νίκες στην σταθεροποίηση του κράτους μας, στην αμυντική δυνατότητα του,  την οικονομική δύναμη και  στη λύση πολλών κοινωνικών προβλημάτων», δήλωσε ο Πατριάρχης απευθυνόμενος στη νεολαία που συμμετείχε στην παρέλαση του Αγίου Γεωργίου στο λόφο Ποκλόνναγια στη Μόσχα.

«Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, εάν είμαστε σε εκστρατεία για τη νίκη,  αν είμαστε μια γροθιά σαν λαός, εάν ούτε πολιτικές προτιμήσεις, ούτε εθνικές, πολιτιστικές και ακόμα και θρησκευτικές διαφορές δεν θα καταστρέφουν την αληθινή πνευματική ένωση του λαού μας», υπογράμμισε ο Προκαθήμενος.

Κάλεσε τη νεολαία να έχει ως πρότυπο τους διαπρεπείς Ρώσους ήρωες , τον Αλεξάνδρ Νέφσκι, τον Δμίτρι Δονσκόι, τον Γκεόργκι Ζούκωφ, τον Αλεξάνδρ Ματρόσωφ, την Ζώια Κοσμοδεμιάνσκαγια «δηλαδή εκείνους που θυσίαζαν τη ζωή τους χωρίς να λογαριάζουν τον εαυτό τους, την θυσίαζαν για την Πατρίδα», μεταδίδει το πρακτορείο «INTERFAX».

Στην παρέλαση συμμετείχαν πολλοί εκπρόσωποι ενώσεων των ορθοδόξων ανιχνευτών, της σχολής ευζώνων,  των πατριωτικών συλλόγων από διαφορές περιοχές της Ρωσίας.