Πατριαρχείο Μόσχας προς Ιερείς: Σταματήστε να ευλογείτε πυρηνικά και όπλα μαζικής καταστροφής

Loading...


Οι Ρώσοι Ιερείς θα πρέπει να αποφεύγουν να ευλογούν τα πυρηνικά ή άλλα οπλικά συστήματα μαζικής καταστροφής τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες απώλειες, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες που συζητά η .

Τα τελευταία 20 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αναπτύξει στενούς δεσμούς με την Εκκλησία, η οποία με τη σειρά της έχει συνδεθεί στενά με το υπουργείο Άμυνας. Ρώσοι ιερείς εμφανίζονται συχνά σε φωτογραφίες να αγιάζουν υποβρύχια, βαλλιστικούς πυραύλους, διαστημόπλοια Soyuz και άλλον στρατιωτικό εξοπλισμό.

Οι τελετές αυτές ωστόσο θα σταματήσουν αν εγκριθεί η πρόταση μιας Επιτροπής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. «Η ευλογία των στρατιωτικών όπλων δεν αντικατοπτρίζει την παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας», αναφέρεται στο έγγραφο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Πατριαρχείου. Η ευλογία ή ο αγιασμός όπλων που μπορούν να σκοτώσουν «απροσδιόριστο αριθμό ανθρώπων» πρέπει να αποκλειστεί από την ιερατική πρακτική, προστίθεται στο κείμενο.

Διαβάστε εδώ:  Τι συνέβη με τον Παπά που έβαλε κάμερες; Ήθελε να βλέπει τι ρίχνουν στο παγκάρι;

Η πρόταση θα τεθεί υπό συζήτηση μέχρι την 1η Ιουνίου, με τη συμμετοχή και των απλών πολιτών.

Σε μια κίνηση που συμβολίζει τους στενούς δεσμούς της εκκλησίας με τον στρατό στη Ρωσία, οι ένοπλες δυνάμεις χτίζουν τον δικό τους, τεράστιο καθεδρικό ναό σε ένα στρατιωτικό θεματικό πάρκο έξω από τη Μόσχα. Η εκκλησία αυτή, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι ένας από τους ψηλότερους ορθόδοξους ναούς στον κόσμο.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr