Παραχώρηση Ναού στη Ρωσική Εκκλησία στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας

Loading...


Με τον Πατριάρχη Λισαβόνας Καρδινάλιο Manuel José Clemente είχε συνάντηση στην Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Λισαβόνας κατά τη διάρκεια της ποιμαντικής επισκέψεως στην Πορτογαλία ο Επίσκοπος Χερσώνος κ. Νέστωρ.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Νέστωρ ενημέρωσε τον συνομιλητή για την ιστορία και τη σύγχρονη πορεία τω παροικιών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στη Δυτική Ευρώπη. Τα μέρη αντάλλαξαν απόψεις για τη συνεργασία Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών σε διάφορους τομείς.

Διαβάστε εδώ:  Συνάντηση του Βολοκολάμσκ Ιλαρώνα με αντιπροσώπους της Συριακής αντιπολίτευσης (ΦΩΤΟ)

Κατόπιν συναντήσεως, η οποία διεξήχθη σε κλίμα κατανοήσεως και αμοιβαίου σεβασμού, υπεγράφη ιστορικό συμβόλαιο μακροπρόθεσμης δωρεάν ενοικιάσεως, σύμφωνα με το οποίο στην Ορθόδοξη κοινότητα της Λισαβόνας παραχωρείται ο Ρωμαιοκαθολικός Ναός Sao Domingos, ο οποίος ευρίσκεται στην προνομιούχη παραλιακή συνοικία Λάπα στο κέντρο της Πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Ἐν συνεχείᾳ ο Ρώσος Ιεράρχης, παρουσία του Αρχιερατικού Προϊσταμένου και των κληρικών των ενοριών της Πορτογαλίας, πραγματοποίησε την τελετή αγιασμού στο νεοπαραχωρηθέντα Ναό.tilegrafima.gr