Πανδαιμόνιο για το προσκύνημα των Τιμίων Δώρων στη Μόσχα (φωτο)

Loading...


Κατά κύματα προσέρχονται οι Μοσχοβίτες προκειμένου να προσκυνήσουν τα Τίμια Δώρα των Μάγων που βρίσκονται ήδη από το βράδυ της Δευτέρας στη ρωσική πρωτεύουσα.

Τον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος έχουν κατακλύσει χιλιάδες άτομα, που περιμένουν ώρες ολόκληρες υπομονετικά για να προσκυνήσουν. Οι αρμόδιοι μιλούν για μέσο όρο αναμονής 4-5 ώρες…

«Για τη Ρωσία θα προσευχηθώ, για την οικογένειά μου,  για τους αγαπημένους μας» – είπε μια κοπέλα. Συγκλονιστική όμως η αναφορά της στη συνέχεια:  “Να απαλλαγώ από την νόσο…Δύο χρόνια παλεύω για τη ζωή”

Η λάρνακα βρίσκεται στην καρδιά του Ναού. Πολλοί πιστοί θέλουν να σταθούν, να την αγγίξουν και με τα δύο χέρια, αλλά η φρουρά προτρέπει  “Παρακαλώ μην σταματάτε»

Το ρεπορτάζ του vesti.ru αναφέρει πως πάρα πολλοί είναι εκείνοι που προσεύχονται για θεραπεία από εξουθενωτικές ασθένειες, για υπογονιμότητα και άλλα.

Περίπου 14.000 άνθρωποι περίμεναν σε μια ουρά γύρω από τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα για να προσκυνήσουν τρία από τα μεγαλύτερα ιερά κειμήλια, τα Δώρα των Μάγων στον νεογέννητο Χριστό, όπως ανέφερε στο ITAR-TASS η εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής Μαρία Κορόβινα.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, περίπου 14.000 πιστοί στέκονται υπομονετικά στην τεράστια ουρά, ενώ ο μέσος χρόνος αναμονής για να φτάσει κανείς στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού είναι πέντε ώρες», είπε η Κορόβινα, υπενθυμίζοντας ότι οι πύλες του ναού κλείνουν στις 10 το βράδυ, γι’ αυτό καλό θα είναι κάποιοι να αναβάλουν την επίσκεψή τους για την επόμενη μέρα. Τα Δώρα των Μάγων θα φιλοξενούνται στον Ναό του Σωτήρος έως τις 13 Ιανουαρίου.
Στις 14 Ιανουαρίου η λάρνακα με τα Τίμια Δώρα θα μεταφερθεί στην Αγία Πετρούπολη και συγκεκριμένα στη Μονή Νοβοντέβιτσι, όπου οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνήσουν έως της 17 Ιανουαρίου. Από τις 18 έως τις 24 Ιανουαρίου τα ιερά κειμήλια θα βρίσκονται στο Μινσκ της Λευκορωσίας, ενώ τελευταίος τους σταθμός θα είναι η Μονή Πετσέρσκαγια Λαύρα του Κιέβου, στην Ουκρανία. Εκεί θα παραμείνουν έως τις 30 Ιανουαρίου και κατόπιν θα επιστρέψουν στο Άγιον Όρος.

1

1Ετικέτες