Παλλαικό προσκύνημα του Σταυρού του Πρωτοκλήτου στην Αγία Πετρούπολη (φωτο & video)

Loading...


Συνεχίστηκε και σήμερα με αθρόα συμμετοχή χιλιάδων Ορθοδόξων Ρώσων πιστών το προσκύνημα του Σταυρού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Καζάν, στην Αγία Πετρούπολη.

Τα πλήθη των πιστών, ανθρώπων κάθε ηλικίας, υπομονετικά και με προσευχή περιμένουν επί ώρες να προσκυνήσουν το μαρτυρικό τίμιο Ξύλο του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων.

          Το πρωί στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Παναγίας του Καζάν ετελέσθησαν δύο Θ. Λειτουργίες και στην συνέχεια Ιερές Παρακλήσεις και Χαιρετισμοί στον Άγιο Ανδρέα. Στην δεύτερη Θεία Λειτουργία προέστη ο Επίσκοπος κ. Μάρκελλος, ο οποίος προέβη σε Χειροτονίες Διακόνου και Πρεσβυτέρου. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος και η συνοδεία τους.

          Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Ελληνική αποστολή ξεναγήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Καζάν από τον Προιστάμενο του Ναού Πρωθιερέα π. Παύλο.

          Ακολούθως πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στον μνημειακό και μουσειακό Ιερό Ναό του Αγίου Ισαακίου, Ηγουμένου της Μονής Δαλμάτων, όπου τους Αρχιερείς και τους συνοδούς τους υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα ο Πρόεδρος του Μουσείου και στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ο οποίος ονομάστηκε του «ρέοντος αίματος», διότι οικοδομήθηκε στον τόπο εκείνο, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο Αυτοκράτορας της Ρωσίας Αλέξανδρος Β΄. Τέλος προσκύνησαν τον τάφο της Οσίας Ξένης της Αγίας Πετρουπόλεως, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ετέλεσε Δέηση υπέρ του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Το βράδυ της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος παρεχώρησε συνέντευξη σε μεγάλο εκκλησιαστικό τηλεοπτικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Κατερινουπόλεως, η οποία συνέντευξη μετεδίδετο απ’ ευθείας σε Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία και δορυφορικά σε όλο τον κόσμο.

1
1
1
1
1

                                                 {youtube}J8FH8nP86V8{/youtube}