Ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας στον Ρώσο Πρέσβη στο Λονδίνο

Loading...


Με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μεγάλη Βρετανία είχε συνάντηση στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 στο Λονδίνο ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων το Πατριαρχείου Μόσχας. Σημειωτέον ότι η συνάντηση σε μορφή προγεύματος εργασίας διήρκεσε δύο και πλέον ώρες.

Και οι δύο άνδρες κατέθεσαν εντυπώσεις από το γενόμενο την παραμονή Συμπόσιο με θέμα «Το μέλλον του χριστιανισμού στην Ευρώπη» και την παρουσίαση του πονήματος «Το μυστήριο της μετανοίας» του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου, το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας με υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος ‘Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος’ και του Ιδρύματος «Ρωσικός κόσμος». Και στις δύο εκδηλώσεις, οι οποίες είχαν θετική απήχηση, παρέστη πλήθος εκπροσώπων του Βρετανικού κοινού.

Διαβάστε εδώ:  Ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας στο Φανάρι- Τι είπαν με τον Βαρθολομαίο

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ και ο Πρέσβης Α. Γιακοβένκο συνεζήτησαν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που αφορούσαν στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Εκκλησίας της Αγγλίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη θέση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και τη διαχριστιανική συνεργασία για την παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας.