Ο Πατριάρχης Κύριλλος δέχθηκε αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Loading...


Την αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελούμενη από τον Επίσκοπο Αβύδου Κύριλλο και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Κρήτης Αρχιμανδρίτη Πανάρετο Ψαραύτη δέχθηκε στην εν Μόσχα Πατριαρχική του κατοικία στις 25 Μαΐου 2013 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος.
Επίσης παρέστησαν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ και ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί των διορθοδόξων σχέσεων.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας ανέφερε: «Από κέντρου καρδίας θέλω να Σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή Σας στους εορτασμούς και παρακαλώ να διαβιβάσετε την αδελφική μου αγάπη στον Παναγιώτατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο».

«Έχει πλέον καθιερωθεί η καλή παράδοση ανταλλαγής αποστολών προκειμένου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς επί τοις ονομαστηρίοις και των δυο Προκαθημένων, και πρέπει να υπάρχει συνέχεια αυτής της καλής παραδόσεως προς σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Εκκλησιών και των χωρών μας», σημείωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης η Αυτού Αγιώτητα ζήτησε τον Επικεφαλής της αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου να μεταφέρει το αδελφικό Συγχαρητήριο Μήνυμά του και ενθύμιο στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως.