Ο Πατριάρχης Κύριλλος ανησυχεί με τις δραστηριότητες των ισλαμιστών και των μεταναστών

Loading...


Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος ανησυχεί με την ενεργοποίηση των ισλαμιστών ριζοσπαστών στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.

«Λόγω της αύξησης του αριθμού των μεταναστών και των εσωτερικών μεταναστών στη Μόσχα οι περισσότεροι από τους οποίους είναι από τις περιοχές της Κεντρικής Ασίας και του Καυκάσου, αυξήθηκε ο κίνδυνος εμφάνισης συγκρούσεων λόγω των προβλημάτων σε εθνικό επίπεδο «, δήλωσε ο Πατριάρχης στην Συνέλευση των Ενοριών της Μόσχας, αναφέρει η ιστοσελίδα του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Κατά τη δήλωση του Προκαθήμενου της Εκκλησίας, ανάμεσα στους μετανάστες είναι αρκετοί εκπρόσωποι των ριζοσπαστικών απόψεων, «και μάλιστα η στρατολόγησή τους σε εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις γίνεται συχνά και άμεσα στην πρωτεύουσα «. Ο Προκαθήμενος ανέφερε την ενεργοποίηση της προπαγάνδας αυτής ανάμεσα στην ορθόδοξη νεολαία και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στους χώρους φυλάκισης, σε αθλητικές λέσχες και μέσω της κοινωνικής δικτύωσης.

Επισήμανε ότι οι ίδιοι οι ψευδοϊσλαμιστές ριζοσπάστες «προβοκάρουν συγκρούσεις σε εθνικό και θρησκευτικό πεδίο με σκοπό την άνοδο του βαθμού της ισλαμοφοβίας, αποτέλεσμα των οποίων είναι η έλευση νέων μελών στις οργανώσεις τους «.

«Τους ορθόδοξους οι ριζοσπάστες αυτοί τους αντιμετωπίζουν πολύ επιθετικά, στα τελευταία 15 χρόνια σκότωσαν έξι ορθόδοξους ιερείς, ανάμεσα στους οποίους είναι ο κληρικός της Μόσχας, ιερέας Δανιήλ Σισόγιεφ «, υπενθύμισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης ανέφερε περιστατικά όπου στα τεμένη ή κοντά σε αυτά γίνεται στρατολόγηση ανθρώπων στις εξτρεμιστικές οργανώσεις, όπου και ακούγονται επικλήσεις στο «τζιχάντ με τους άπιστους «.

«Η δημιουργία ευνοϊκής ατμόσφαιρας γύρω από το θέμα της κατασκευής των τεμενών στους χώρους όπου υπάρχει πλειοψηφία ορθόδοξου πληθυσμού άμεσα εξαρτάται από το βαθμό των εθνικών σχέσεων σε κάθε συγκεκριμένη περιοχή, από το επίπεδο της εθνικής εγκληματικότητα και της τρομοκρατίας «, δήλωσε ο Πατριάρχης.