Μόσχας Κύριλλος: «ΟΧΙ στις αμβλώσεις»

Loading...


Μόσχας Κύριλλος: «Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε εάν με βάση την προγεννητική έρευνα, η μητέρα του Στήβεν Χόκιγκ, είχε κάνει άμβλωση. Η ανθρωπότητα θα είχε στερηθεί μια μεγάλη προσωπικότητα και έναν λαμπρό φυσικό» είπε σε ομιλία του ο Πατριάρχης Μόσχας, κ.κ. Κύριλλος, σε φοιτητές και καθηγητές της Ιατρικής Σχολής.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συμβουλίων του Καθεδρικού Ναού της Μόσχας, κατά την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των αμβλώσεων, αυτήν τη μάστιγα της νέας εποχής.

Σκοτώνοντας ένα έμβρυο που ίσως είναι λίγο κατώτερο, τόνισε ο Πατριάρχης είναι σαν να σκοτώνεις ένα άτομο με ειδικές ανάγκες. Μόνον ο Χίτλερ το έκανε αυτό, για να ζουν μόνον υγιείς άνθρωποι στον κόσμο.

Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να θέσει το θέμα σε κοινωνική βάση, ο Πατριάρχης Κύριλλος από το βήμα της Κρατικής Δούμας ζήτησε να απαγορευτεί από το σύστημα ιατροφαρμακευτικής παροχής ασφάλισης η άμβλωση. Πρότεινε, εξάλλου, να δίνουν σε κάθε γυναίκα ένα υπερηχογράφημα και να ακούει την καρδιά του εμβρύου.

Η δολοφονία των παιδιών, τόνισε ο Πατριάρχης, θεωρείται πλέον μια συνηθισμένη ιατρική υπηρεσία, κάτι το οποίο έχει πολλαπλασιάσει τα ποσοστά άμβλωσης, γεγονός που τον θλίβει και πρέπει να ανησυχεί την κοινωνία, όπως είπε.

Ενημέρωσε, μάλιστα, ότι η Εκκλησία έχει ανοίξει 160 κέντρα για έγκυες γυναίκες στη χώρα, για να παρέχεται προστασία και φροντίδα σε γυναίκες που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα κατάσταση.tilegrafima.gr