Καίγονται οι Ρώσοι που «εξορίστηκαν» από την αποκατάσταση του Παναγίου Τάφου

Loading...


Ανήσυχη η ρωσική Εκκλησία για όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες με την αποκατάσταση του .  Το γεγονός πως οι εργασίες έχουν ελληνικό χρώμα και το ρωσικό στοιχείο δεν υπάρχει πουθενά έχει προκαλέσει πυρετό στην .

Η απουσία των Ρώσων από τις εργασίες αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου καθίσταται ακόμη πιο σημαντική αν αναλογιστεί κανείς πως το 2017 θα σηματοδοτήσει αρκετές επετείους που σχετίζονται με την ρωσική παρουσία στους Αγίους Τόπους…
Προσπαθώντας – ανεπιτυχώς πάντως- να δώσει πειστικές απαντήσεις ο επικεφαλής της Ρωσικής Αποστολής των Αγίων Τόπων Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος (Γιελίσοφ) είπε σε συνέντευξή του πως «Η Ρωσία έχει παράδοση και περισσότερους από άλλους μάρτυρες που θυσιάστηκαν για την αποκατάσταση και διατήρηση των ιερών χώρων σε όλο τον κόσμο, και, φυσικά, ιδιαίτερα στους Αγίους Τόπους». υπερτονίζοντας επιπλέον τις δωρεές της ρωσικής Εκκλησίας στην αποκατάσταση των μεγάλων ιερών του χριστιανισμού για αυτό όπως είπε «η συμβολή της Ρωσίας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι η μεγαλύτερη»….