Η Ρωσική Εκκλησία συζητά για την στάση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Loading...


Κοινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και του Ανώτατου Συμβουλίου της αναμένεται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Ρωσία.

Η κοινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου θα γίνει στη Μόσχα στις 25 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας, ημέρα κατά την οποία εορτάζονται τα Χριστούγεννα. Αξίζει πάντως, να σημειωθεί ότι στην Ρωσία ο εορτασμός των Χριστουγέννων γίνεται με το παλαιό ημερολόγιο.

«Στις 25 Δεκεμβρίου στο ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου θα γίνει η κοινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», λέγεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε εδώ:  Ουκρανία : Δικαστήριο απαγόρευσε τη μετονομασία των θρησκευτικών οντοτήτων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Νωρίτερα ο Ρώσος Πατριάρχης ανέφερε ότι η Σύνοδος θα αποφασίσει σχετικώς με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο, ο οποίος πρόσφατα αναγνώρισε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Επίσης, οι ιεράρχες αναμένεται να εξετάσουν την πρόταση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου για την διεξαγωγή της Πανορθόδοξης Συνόδου στην Ιορδανία.tilegrafima.gr