Η Ρωσική Εκκλησία στο πλευρό της Συρίας

Loading...


Πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας η πέμπτη συνάντηση της Διασυνοδικής Επιτροπής Συνεργασίας με Θρησκευτικούς Συλλόγους.


Η επιτροπή ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2014 με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου και σε αυτήν προεδρεύει ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ, Ιλαρίων.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης επικεντρώθηκε στις πρωτοβουλίες της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Συρία.

«Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα εργασίας συνέχισε να υλοποιεί δράσεις για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα αυτή», δήλωσε ο κ. Ιλαρίων σημειώνοντας ότι το έργο αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα από τη συριακή πλευρά.

«Είμαστε ευγνώμονες στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας για συνεχή συνεργασία για την προστασία των ηθικών αξιών και των δικαιωμάτων των πιστών σε διεθνές επίπεδο», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του πατριάρχη Μόσχας στο Στρασβούργο.

Τόνισε επίσης ότι η ρωσική εκκλησία παρακολουθεί την κατάσταση στη Μέση Ανατολή επισημαίνοντας ότι «όπως και πριν, είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τα αναλυτικά υλικά με τους συναδέλφους μας».

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr