Η Ορθοδοξία ενωμένη μπροστά στον Σταυρό του Αποστόλου Ανδρέου στον Ναό του Σωτήρος στην Μόσχα (φωτο & video)

Loading...


Με το λαμπρό Συλλείτουργο των Προκαθημένων και των Εκπροσώπων των λοιπών κατά τόπους Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών εορτάστηκε η μνήμη της Ρωσίδος Αγίας Ισαποστόλου Όλγας, στον υπερμεγέθη Ναό του Σωτήρος Χριστού στην Μόσχα.

Με την χθεσινή Θεία Λειτουργία ξεκίνησαν επίσημα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 1025 ετών από την βάπτιση των Ρως.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος και συλλειτούργησαν μαζί του οι Μακαριώτατοι Πατριάρχες Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, Μόσχας κ. Κύριλλος, Γεωργίας κ. Ηλίας, Σερβίας κ. Ειρηναίος, Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος, οι Μακαριώτατοι Αρχιεπίσκοποι Κύπρου κ. Χρυσόστομος και Πολωνίας κ. Σάββας, οι εκπρόσωποι των υπολοίπων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και δεκάδες Αρχιερέων, Ιερέων και Διακόνων.

          Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και την Εκκλησία της Ελλάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της συνοδείας του παρηκολούθησαν από ειδική επίσημη θέση.

1

Τον Ναό και τα πέριξ αυτού είχαν κατακλύσει χιλιάδες Λαού, ενώ έψαλαν δύο χορωδίες αποτελούμενες από δεκάδες μέλη. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν υψηλόβαθμα στελέχη της Ρωσικής Κυβερνήσεως και εκπρόσωποι άλλων αρχών.

          Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος ενώπιον του Σταυρού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, παρουσία όλων των Προκαθημένων και των λοιπών Αρχιερέων έψαλε Δέηση προς τον Άγιο Ανδρέα.

          Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος παρέθεσε επίσημο γεύμα στην τραπεζαρία του Ναού του Σωτήρος, στους Προκαθημένους, στα μέλη των άλλων Ορθοδόξων αντιπροσωπειών, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας και τους λοιπούς εκπροσώπους φορέων και ιδρυμάτων. Στο γεύμα παρεκάθησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος,  Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και οι Κληρικοί από την Πάτρα, οι οποίοι τους συνοδεύουν στην ιεραποδημία τους με τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέου στην Ρωσία.

1
1
1
1
1

                                                       {youtube}pBeNBRnmy10{/youtube}