Γυναίκες αναλαμβάνουν Συνοδικές Επιτροπές στη ρωσική Εκκλησία

Loading...


Έκπληξη προκάλεσε η απόφαση – Σταθμός του Πατριαρχείου Μόσχας . Η δεν απαγορεύει τη συμμετοχή γυναικών συνοδικές επιτροπές του Πατριαρχείου της Μόσχας ακόμα και στην θέση του επικεφαλής.

Αυτό δήλωσε ο , τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν κανονικά εμπόδια που αποτρέπουν σε μία γυναίκα να αναλάβει όχι μόνο τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, αλλά και τη θέση του προέδρου μιας Συνοδικής Επιτροπής».

Διαβάστε εδώ:  Ανάστατη η Ρωσική Εκκλησία για τις "αγιασμένες" ιατρικές μάσκες - Τι προτρέπει

Ο επικεφαλής του ΤΕΕΣ σημείωσε ότι ο διορισμός μιας γυναίκας σε ηγετική συνοδική θέση είναι πολύ πιθανός, επειδή το καταστατικό της Εκκλησίας δεν απαιτεί όλες οι συνοδικές υπηρεσίες να διευθύνονται από εκπροσώπους του κλήρου. «Και αφού αυτό δεν απαιτείται από τους κανόνες της εκκλησίας, μια γυναίκα μπορεί να κατευθύνει την κατάλληλη δομή», πρόσθεσε.

Επίσης ο Μητροπολίτης Ιλαρίων εξέφρασε διαφωνία με τη γνώμη ότι υπάρχει διάκριση εις βάρος των γυναικών στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτό είναι «εντελώς αναληθές», είπε.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr