Έρανος αγάπης σε Ναούς της Ρωσικής Εκκλησίας για την ανακούφιση των θυμάτων του πολέμου στη Συρία

Loading...


Σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσποδνίας συνεχίζεται έρανος εγάπης, τον οποί κήρυξε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος για την ανακούφιση των θυμάτων της ένοπλης συρράξεως στη Συρία.

Τον έρανο συντονίζει το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας και και Κοινωνικής Διακονίας στο λογαριασμό του οποίου μέχρι 2 Ιουλίου είχαν κατατεθεί περίπου 166 χιλιάδες ευρώ.
Είναι προσφορές των επαρχιών, Ιερών Μονών και Ναών και ιδιωτών.

«Εκπλήσσομαι για το ποσό της προσφοράς, το οποίο συγκεντρώσαμε την περασμένη Κυριακή στο Ναό μας, ανέφερε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού αγίας μάρτυρος Τατιανής παρά το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ πρωθιερέαας Βλαδίμηρος Βιγκιλιάνσκι, και πρόσθεσε, οτι το να συγκεντρωθεί ένα ποσό των 1250 ευρώ σε μια Κυριακή και μάλιστα την θερινή περίοδο και ολίγους ενορίτες που έχουμε, είναι πολύ καλό αποτέλεσμα! Την επόμενη Κυριακή αποφασίσαμε να κήρυξουμε άλλο ένα έρανο. Μια τέτοια ανταπόκριση οφείλεται βέβαια εν πολλοίς στην έκκληση του Αγιωτάτου Πατριάρχου, η οποία ήταν πάρα πολύ πειστική, πιστεύει ο π. Βλαδίμηρος.

Ο υπεύθυνος του Τμήματος Φιλανθρωπίας της επαρχίας Βλαντιβοστόκ (Άπω Ανατολή της Ρωσίας) και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης Βλαντιβοστόκ πρωθιερέας Αλέξανδρος Ταλκό ανέφερε ότι στον Μητροπολιτικό Ναό τοποθετήθηκε ειδικό κυτίο συγκέντρωσης προσφορών, όπου οι πιστοί έχουν ρίξει τον όβολό τους».

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση προσφορών στην επαρχία Ροστώβ επί το Ντον, όπου σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του Κοινωνικού Τμήματος της επαρχίας ιερέα Ευγένιο Οσιάκ, ασχολούνται αυτή τη στιγμή με τον υπολογισμό των προσφορών. Όπως ανέφερε ο πατήρ Ευγένιος «οι άνθρωποι προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν όχι μόνο επειδή στη Συρία υποφέρουν οι αδελφοί μας χριστιανοί. Εάν βοηθάμε μόνο τους μεν, οι δε θα πεθάνουν. Δεν γίνεται έτσι».

Στον λογαριασμό του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Διακονίας καταθέτουν χρήματα Μονές, Ναοί και ιδιώτες από διάφορες πόλεις της Ρωσίας ακόμα και από το Κριμσκ, το οποίο το ίδιο επλήγη πέρυσι από τον κατακλυσμό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ τα θύματα του εμφυλίου στη Συρία ανέρχονται σε 90 χιλιάδες, ενώ 1 εκ. έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να καταστούν πρόσφυγες. Ο διετής πόλεμος στοίχισε στη Συρία περίπου 80 δυσ. δολάρια ΗΠΑ. Ο ιεράαρχης του Πατριαρχείου Αντιοχείας Επίσκοπος Σείνταγιας Λουκάς ανέφερε ότι σχεδόν 140 χιλιάδες χριστιανοί εκτοπίσθησαν από τις πατρογονικές τους εστίες.

Κάτω παρατίθενται τραπεζικά στοιχεία για τις χρηματικές προσφορές υπέρ των πληγέντων ως αποτέλεσμα της ένοπλης συρράξεως στη Συρία:
Στοιχεία λογαριασμού για προσφορές σε δολάρια ΗΠΑ (USD):
BENEFICIARY:
NAME: PRO Department for church charity and social service of the Russian Orthodox Church (Moscow’s Patriarchate)
Address: 109004, Russian Federation, Moscow, st.Nikoloyamskaya, d. 57 build. 7
Beneficiary Bank:
OJSC Bank Petrocommerce
Bank’s Address: 127051, Russian Federation, Moscow, st.Petrovka, d. 24, str. 1
S.W.I.F.T.: PTRBRUMM
Account number/IBAN: 40703840400100001493
DETAILS OF PAYMENT: Donation for victims of the military conflict in the Middle East
σε Ευρώ (EUR):
NAME: PRO Department for church charity and social service of the Russian Orthodox Church (Moscow’s Patriarchate)
Address: 109004, Russian Federation, Moscow, Moscow, st.Nikoloyamskaya, d. 57 build. 7
Beneficiary Bank:
OJSC Bank Petrocommerce
Bank’s Address: 127051, Russian Federation, Moscow, st.Petrovka, d. 24, str. 1
S.W.I.F.T.: PTRBRUMM
Account number/IBAN: 40703978000100001493
DETAILS OF PAYMENT: Donation for victims of the military conflict in the Middle East