Επιστολή Kαρδινάλιου Αντρέ Βαν Τρουά προς τον Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα

Loading...


Ευχαριστίες εκ μέρους των Γάλλων χριστιανών για την υποστήριξη των παραδοσιακών ηθικών αξιών

Την επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Παρισίων και Πρόεδρο της Διασκέψεως των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων της Γαλλίας Καρδινάλιο Αντρέ Βαν Τρουά απέστειλε στις 26 Νοεμβρίου 2012 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του ΤΕΕΣ. Εκεί εξέφρασε την ανησυχία του λόγω ειδήσεων, που καταφθάνουν από τη Γαλλία, για το καταρτισθέν από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων, και δήλωσε αλληλεγγύη και υποστήριξη προς τον Καρδινάλιο Αντρέ Βαν Τρουά για τη συνεπή και ασυμβίβαστη θέση του, «εκπροσωπούσα την αυθεντική χριστιανική προσέγγιση του εν λόγω ζητήματος».

Σε απαντητική του επιστολή με αποδέκτη το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, ο Καρδινάλιος Αντρέ Βαν Τρουά εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα για τη δηλωθείσα εκ μέρους του Πατριαρχείου Μόσχας υποστήριξη. «Προσπαθούμε να προστατεύσουμε την κοινή λογική και το σεβασμό του δημιουργήματος, εφόσον είναι δυνατόν», ανέφερε στην επιστολή του ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Παρισίων, ο οποίος επίσης ζήτησε να μεταφερθεί ο χαιρετισμός του στον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως οι βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης (η κάτω βουλή του κοινοβουλίου) της Γαλλίας στη συνεδρίαση της 12ης Φεβρουαρίου υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, που προβλέπει τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων και επιτρέπει την υιοθέτηση παιδιών από αυτές τις οικογένεις.
Τέλος, υπερψήφισαν 329 από 577 συνολικά βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης, ενώ καταψήφισαν 229 άτομα.