Επίσκεψη εργασίας του Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος στο Μεξικό (φωτο)

Loading...


Στο Μεξικό αφίχθη στις 14 Ιανουαρίου 2014 με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου και πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αντωνίου, Μητροπολίτου Μεξικού, Κεντρώας Αμερικής, Βενεζουέλας και Καραϊβικής (Πατριαρχείο Αντιοχείας) ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. 

Στο διεθνή αερολιμένα της Πόλεως του Μεξικού τον Ιεράρχη υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αντώνιος, ο Αρχιεπίσκοπος Ναρο-Φομίνσκ Ιουστινιανός, διευθυντής των εν ΗΠΑ ενοριών του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Επίσκοπος Μεξικού Αλέξιος της εν Αμερικῃ Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Μεξικό κ. Αι. Μαλαγιάν, κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας από το Μεξικό και τις ΗΠΑ, διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας στο Μεξικό.

1

Στην αίθουσα επισήμων του διεθνούς αερολιμένα της πρωτεύουσας του Μεξικού ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αντώνιο την κατάσταση της Ορθοδοξίας στο Μεξικό καθώς και διάφορα ζητήματα των διορθοδόξων σχέσεων.

Συνάντηση  με τον πληρούντα χρέη Υπουργού Εξωτερικών του Μεξικού

Με τον πληρούντα χρέη Υπουργού Εξωτερικών του Μεξικού κ. Κάρλοθ Αλμπέρτο ντε Ισάς Γκονθάλεθ είχε συνάντηση στις 15 Ιανουαρίου 2014 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Μεξικό.

1

Ο υψηλόβαθμος διπλωμάτης καλωσόρισε τον Ρώσο Ιεράρχη στο χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών του Μεξικού, τονίζοντας τη σημασία της επισκέψεως του κ. Ιλαρίωνος για τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ λαών Ρωσίας και Μεξικού.
Από τα σπουδαιότερα θέματα που συζητήθηκε ήταν εκείνο της καταστάσεως των χριστιανών στη Μέση Ανατολή. Αφού εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση, στην οποία περιήλθαν οι άνθρωποι εξαιτίας των ενδοκρατικών συγκρούσεων, ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλει το Πατριαρχείο Μόσχας για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών από τις διακρίσεις και διώξεις. Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κυβέρνηση του Μεξικού θα συμμετάσχει πιο ενεργά στην διεθνή εκστρατεία υπεράσπισης των δικαιωμάτων των χριστιανικών πληθυσμών της Μέσης Ανατολής, για να μπορέσουν να απολαμβάνουν μια φιλήσυχη ζωή και να θρησκεύονται ελεύθερα.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αντώνιος, ο Αρχιεπίσκοπος Ναρο-Φομίνσκ Ιουστινιανός, διευθυντής των εν ΗΠΑ ενοριών του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Μεξικό κ. Αι. Μαλαγιάν και ο κ. Μ. Παλάθιο, στέλεχος του ΤΕΕΣ.
Αυθημερόν ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας επισκέφθηκε την βασιλική της Παναγίας Γκουανταλούπε, όπου φυλάσσεται η πλέον τιμώμενη στη Λατινική Αμερική εικόνα της Παναγίας αυτής.

Το απόγευμα συνοδεύομενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αντώνιος ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας θαύμασε τον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τον κύριο Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό Ναό του Μεξικού.

1