Ευχές του Πατριάρχου Μόσχας στον νέο πατριάρχη Αντιοχείας

Loading...


Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος απέστειλε τη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον Μητροπολίτη  Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης Ιωάννη, νεοεκλεγέντα Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αντιοχείας.
Προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης,
νεοεκλεγέντα Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιωάννη,

Σεβασμιώτατε,
Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου και παντός του πληρώματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας Σας συγχαίρω επί τῃ εκλογή στον Πατριαρχικό Θρόνο της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Αντιοχείας.

Από του νυν θα είσθε συνεχιστής του έργου των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, του ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου καθώς και όλων των αοιδίμων διαδόχων της υψηλής διακονίας των, συμπεριλαμβανομένου και του μακαριστού Πατριάρχου Ιγνατίου.
Σας ευχόμαι πανίσχυση βοήθεια του Θεού στην επιτέλεση αυτής της υψηλής αποστολής, ανατεθείσης στους ώμους Σας την καθόλου εύκολη για την πορεία της χριστιανικής Ανατολής ιστορική περίοδο.
Αναπέμπω τις προσευχές μου υπέρ υγείας και μακροημερεύσεώς Σας, υπέρ ειρήνης στην αρχαία βιβλική γη, υπέρ ευημερίας του ποιμνίου της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Αντιοχείας.
Στην Πατριαρχική Σας ενθρόνιση θα παραστεί υψηλός εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας κομίζων την επιστολή μου.
Μετά της αδελφικής εν Κυρίω αγάπης

+ ο Μόσχας και Πασών των Ρωσιών
ΚΥΡΙΛΛΟΣ