Διευθυντές των Γραφείων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων των Ι.Μ. της Ρωσικής Εκκλησίας επισκέφθηκαν τη «Νήσο των Αγίων»

Loading...


Επίσκεψη γνωριμίας στην Κύπρο πραγματοποίησαν μεταξύ 2 και 6 Μαρτίου 2013 οι Διευθυντές των Γραφείων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων των Ιερών Μητροπόλεων της Ρωσικής Εκκλησίας.

Την οργάνωση της εκδρομής ανέλαβε το Προσκυνηματικό Κέντρο του Πατριαρχείου Μόσχας. Κατόπιν ευλογίας του Επισκόπου Ποντόλσκ Τύχωνα, επικεφαλής της ομάδας ετέθη ο ιερομόναχος Νικόδημος Κολέσνικωφ, Γενικός Διευθυντής του Προσκυνηματικού Κέντρου του Πατριαρχείου Μόσχας.

Την ομάδα συγκροτούσαν η μοναχή Σεργία, Διευθύντρια του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων του Προσκυνηματικού Κέντρου, στελέχη του Κέντρου και Διευθυντές των Γραφείων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων των 14 σχετικών Γραφείων από τις Ιερές Μητροπόλεις της Ρωσικής Εκκλησίας.

Η εκδρομή άρχισε με την τέλεση Θείας Λειτουργία στην Ιερά Μονή Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού Ομόδους συλλειτουργούντων ιερέων από τις Εκκλησίες Ρωσίας και Κύπρου, την οποία παρακολούθησαν πλήθη πιστών από τις δυο χώρες.

Στα πλαίσια της επισκέψεωςν γνωριμίας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους οικείους ποιμενάρχους της εκάστοτε καθ΄οδόν Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐα, Λεμεσού Αθανάσιο, Αμαθούντος Νικόλαο, Πάθου Γεώργιο καθώς και με εκπροσώπους τοπικού οργανισμού για τον τουρισμό, ο οποίος στηρίζει και προωθεί τις προσκυνηματικες περιηγήσεις στην Κύπρο.

Η ομάδα είχε τη δυνατότητα γνωριμίας με τα ιερά προσκυνήματα Κύπρου μεταξύ των οποίων οι Ιερές Μονές Κύκκου, Μαχαιρά, Αγίου Ηρακλειδίου, Σταυροβουνίου, Αγίας Θέκλας και Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου καθώς και τους Ιερούς Ναού Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, Αγίου Λαζάρου, και τη Στήλη του Αποστόλου Παύλου.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη πραγματοποίηθηκε το στρογγυλό τραπέζι στα πλαίσια του οποίου οι μετάσχοντες της εκδρομής μοιράσθηκαν τις εντυπώσεις τους και εξέθεσαν τις προτάσεις συντονισμού του έργου των Γραφείων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων ως ενιαίου εκκλησιαστικού θεσμού υπό τη διεύθυνση του Προσκυνηματκού Κέντρου του Πατριαρχείου Μόσχας.

***

Το Σύμφωνο συνεργασίας στον τομέα προσκυνηματικών περιηγήσεων  μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Κύπρου υπέγραψαν ο Επίσκοπος Ποντόλσκ Τύχων, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα τις προσκυνηματικές περιηγήσεις της Ρωσικής Εκκλησίας, και ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας.