Δέηση για την ενότητα της Ορθοδοξίας από τον Κιέβου Ονούφριο (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Θωμά Αναστασιάδη
Τη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, 29η Κυριακή μετά την Πεντηκοστή, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ.Ονούφριος τέλεσε την Θ.Λειτουργία στον Ι.Ναό προς τιμήν των Αγ.Αντωνίου και Θεοδοσίου της Ι.Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου.

Συλλειτούργησαν μαζί του οι Μητροπολίτες Βισγκορόδου & Τσερνομπίλ κ.Παύλος, ο και Ηγούμενος της Λαύρας και Μπορισπόλεως κ.Αντώνιος, ο Αρχιεπίσκοπος Μπούτσας κ.Παντελεήμων και οι Επίσκοποι Μπαρσιμπίκας κ.Βίκτωρ και Μπιλοχορότσκιμ κ.Σίλβεστρος. Συμμετείχε πλειάδα ιερέων μιτροφόρων και λοιπών, ενώ μέγα πλήθος πιστών κατέκλυσε τον μικρό ναό.

Στο κήρυγμά του ο Προκαθήμενος, μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, αναφέρθηκε στην συνομιλία με τον πλούσιο νεαρό της περικοπής και υπενθύμισε στο εκκλησίασμα τις σημαντικές προϋποθέσεις που έχει ο Χριστιανός για την πνευματική του ανάπτυξη.

Κατά την διάρκεια της Θ.Λειτουργίας ο κ.Ονούφριος χειροτόνησε ιερέα τον Διάκονο π.Ηλία Δούδη, απόφοιτο της Θεολογικής Ακαδημίας Κιέβου.

Τέλος συνεχάρη τον νέο ιερέα και ευχήθηκε σε όλους, ο Κύριος, δια της μεσιτείας της Παναγίας, να ευλογήσει και να δώση όλα τα απαραίτητα για τη ζωή στη γη, και τη σωτηρία στην αιωνιότητα.

Πριν την απόλυση αναπέμφθηκε ειδική δέηση και προσευχή για την ειρήνη στην Ουκρανία και την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.tilegrafima.gr