Άρχισε η επίσκεψη εργασίας του Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα στην Τουρκία

Loading...


Στην Κωνσταντινούπολη με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου αφίχθη σήμερα ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Άμα τη αφίξει του ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας μετέβη στο Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπου είχε συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας κ. Α. Αιρχώφ. Κατά τη διάρκειά της ο Ιεράρχης μοιράσθηκε τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη στην Κίνα, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, του Αγιωτάτου Πατριάρχου Κυρίλλου, τον οποίο συνόδευε. 

Τα μέρη συζήτησαν διάφορα θέματα διεθνούς ημερήσιας διατάξεως διμερούς ενδιαφέροντος.
Το πρόγραμμα της επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλαρίωνος στην Κωνσταντινούπολη περιλαμβάνει τη συμμετοχή στο επιστημονικό συνέδριο επί τῃ επετείω των 1700 ετών από της υπογραφής του Διατάγματος των Μεδιολάνων και την επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι προκειμένου να συναντηθεί με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τον Ιεράρχη συνοδεύουν ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας επί των διορθοδόξων σχέσεων του ΤΕΕΣ και ο Ιδιαίτερος του Προέδρου του ΤΕΕΣ κ. Α. Αιρσώφ.