Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας στο Πατριαρχείο Μόσχας

Loading...


Συνάντηση των Αναπληρωτών Προέδρων και Γραμματέων των σχετικών υποτμημάτων του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας με την αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας με την ακόλουθην σύνθεση: ο πρωθιερέας Μιχαήλ Τίτσα, Σύμβουλος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας για εξωτερικές εκκλησιαστικές σχέσεις, ο πρωθιερέας Νικόλαος Ντίμας, Διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού «Trinitas», ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Δημητρού, Διευθυντής των εργαστηρίων του Πατριαρχείου Ρουμανίας…

ο κ. Κυπριανός-Βασίλειος Ολινίκι, Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Trinitas» καθώς και ο διάκονος Ευγένιος Ρογκάτι, στέλεχος του Τμήματος Διεκκλησιαστικών και Διομολογιακών Σχέσεων του Πατριαρχείου Ρουμανίας πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2012 στα γραφεία του Τμήματος.

Από την πλευρά του ΤΕΕΣ στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αναπληρωτές Πρόεδροι πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ και Ηγούμενος Φιλάρετος Μπουλέκωφ, ο πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ για τις διορθόδοξες σχέσεις, η Διευθύντρια του Αρχείου του ΤΕΕΣ κα Ζ. Σαμσόνκινα, ο τελών χρέη υπεύθυνου του πρωτοκόλου του ΤΕΕΣ κ. Ε. Νοβοζένιν, ο ιερομόναχος Στέφανος Ηγκούμνωφ, στέλεχος της Γραμματείας του ΤΕΕΣ για τις διορθόδοξες σχέσεις και η Σύμβουλος του ΤΕΕΣ κα Ε. Σπεράνσκαγια.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ εξήρε την ιδέα ανταλλαγής αντιπροσωπειών των στελεχών των Γραφείων των Πατριαρχείων Μόσχας και Ρουμανίας. Κατά τον π. Νικόλαο, η άμεση επαφή συμβάλλει στη σύναψη των διαπροσωπικών σχέσεων και την επίλυση των υφισταμένων μεταξύ των Εκκλησιών προβλημάτων.

Ο π. Νικόλαος Μπαλασώφ ενημέρωσε για τη δομή του ΤΕΕΣ και τη λειτουργία του, σημειώνοντας ότι η ανταλλαγή εμπειριών είναι πάντα προς όφελος της εκκλησιαστικής διοικήσεως και των δυο Πατριαρχείων.

Ο Ηγούμενος Φιλάρετος Μπουλέκωφ πληροφόρησε αναλυτικά για το θέμα συνεργασίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλους διεθνείς ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Εκ μέρους της αποστολής του Πατριαρχείου Ρουμανίας ο πρωθιερέας Μιχαήλ Τίτσα ευχαρίστησε τα στελέχη του ΤΕΕΣ για τη θερμή υποδοχή και την ευκαιρία άμεσης γνωριμίας με τη λειτουργία των Συνοδικών ιδρυμάτων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρουμανίας θα παραμείνει στη Ρωσία έως τις 9 Οκτωβρίου 2012. Το πρόγραμμα επισκέψεως περιλαμβάνει τις συναντήσεις με την ηγεσία του Τμήματος για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας, τον Πρωτοσύγκελο του Πατριαρχείου Μόσχας, την ηγεσία του Συνοδικού Τμήματος Πληροφοριών, του Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Ειδών «Σόφρινο», των εκκλησιαστικών ΜΜΕ καθώς και τα προσκυνήματα στα ιερά σεβάσματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.