500.000 προσκυνητές από τη Ρωσία στους Αγίους Τόπους

Loading...


Τη Ρωσική Εκκλησιαστική Αποστολή στην Ιερουσαλήμ, επισκέφθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2013 ο Δήμαρχος της πόλεως αυτής κ. Νιρ Μπαρκάτ. Είναι η πρώτη φορά που η αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας συμπεριλήφθηκε σ΄εκείνα τα ιδρύματα, τα οποία επισκέπεται συνήθως ο Δήμαρχος για να ευχηθεί για τα Χριστούγεννα.

Το Δήμαρχο συνόδευαν οι αναπληρωτές του, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, σύμβουλοι για θρησκευτικά, πολιτικά και άλλα θέματα.

Στην είσοδο της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής ο κ. Ν. Μπαρκάν έτυχε υποδοχής από τον Αρχηγό της Αποστολής Αρχιμανδρίτη Ισίδωρο, τον Αναπληρωτή του Ηγούμενο Θεοφάνη, κληρικούς και αδελφές του ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής και τις προσκυνηματικές περιηγήσεις στους Αγίους Τόπους. Ο Ν. Μπαρκάτ επεσήμανε ότι ο αριθμός των τουριστών και προσκυνητών στους Αγίους Τόπους έσπασε ρεκόρ πέρυσι και ανήλθε σε 3 εκ., εκ των οποίων περίπου 500 χιλιάδες ήταν οι προσκυνητές από τη Ρωσία.

Επίσης εθίγησαν θέματα εκμεταλλεύσεως των κτιρίων και άλλων περιουσιακών στοιχείων ιδιοκτησίας της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής.

Ακόμα ο Νιρ Μπαρκάτ προσκάλεσε τον Αρχηγό της Ρωσικής Αποστολής στο Δημαρχείο για την καθιερωμένη δεξίωση επί τῃ Πρωτοχρονιᾳ και στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Προσκυνηματικές πόλεις του κόσμου», το οποίο θα διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ την προσεχή άνοιξη.
Ο π. Ισίδωρος ευχαρίστησε για την επίσκεψη και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα υπό συζήτηση θέματα θα επιλύονται.
Στο τέλος της συναντήσεως ο Δήμαρχος υπέγραψε το βιβλίο επισήμων, όπου ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή.

1
1