Ψήφισμα της Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας για την Κριμαία

Loading...


Στις 19 Μαρτίου στη Μόσχα υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλου πραγματοποιήθηκε, όπως το «Αγιορείτικο βήμα» ανέφερε χθες, η πρώτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για το νέο έτος.

Ειδική έμμεση αναφορά γίνεται και στο ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα αφού για πολλοστή φορά η Ρωσική Σύνοδος αναφέρει πως ο ουκρανικός λαός ανήκει στη δική της ποιμαντική ευθύνη.

 Η Ιερά Σύνοδος σχετικά με την κατάσταση στην Κριμαία υιοθέτησε το ακόλουθο ψήφισμα:
1. Τονίζεται ότι η Κριμαία ήταν και παραμένει αναπόσπαστο μέρος της ενιαίας και πολυεθνικής εκκλησία μας.

2. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της Κριμαίας εγείρουμε ένθερμη προσευχή στον Κύριο, έτσι ώστε να μην πέσει στην γη της Κριμαίας αδελφικό αίμα, έτσι ώστε ο Κύριος, να κρατήσει όλους τους κατοίκους της χερσονήσου – Ρώσους Ουκρανούς, Τατάρους της Κριμαίας και κατοίκους άλλων εθνικοτήτων ενωμένους- και να τους χαρίζει ευημερία, αγάπη και ενότητα.

3. Εκφράζεται η πεποίθηση ότι η σχέση μεταξύ των αδελφών λαών της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν θα πρέπει να καθίσταται ζήτημα που να επιλύεται με τη βία, ενάντια στη θέληση του λαού.

4. Εκφράζεται η μαρτυρία ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, που περιλαμβάνει τους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας, με γνώμονα την ποιμαντική ευθύνη της, είναι έτοιμη να κάνει ό, τι μπορεί για να αποκαταστήσει τον πλήρη αμοιβαίο σεβασμό στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.Ετικέτες