Τιμητική διάκριση του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατρ. Μόσχας

Loading...


Τιμητική διάκριση του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας – Μετάλλιο του Αγίου Μάρκου Εφέσου θεσπίσθηκε στις 6 Απριλίου 2016 με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου.

Η μορφή αυτού του σπουδαίου υπερμάχου της Ορθοδοξίας αποτελεί σημείο αναφοράς και γνώμονα διά το έργο το οποίο επιτελείται από το παλαιότερο αυτό το Συνοδικό ίδρυμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσσίας, το οποίο εφέτος συμπληρώνει τν 70η επέτειο από της ιδρύσεως αυτού.

Το μετάλλιο του Αγίου Μάρκου Εφέσου θα απονέμεται τόσο σε ιερωμένους, όσο και σε κοσμικούς διά τα επιτεύγματά τους στον τομέα εξωτερικής εκκλησιαστικής δράσεως, τη συνεργασία μεταξύ των εκκλησιστικών και κοσμικών αρχών στον τομέα διεθνούς δράσεως, τη συμβολή στην ομόνοια και την εσωτερική ειρήνη, τη μεγάλη προσφορά στη διορθόδοξη συνεργασία, στην υποστήριξη ομογενών στο εξωτερικό, την προώθηση ειρήνης και φιλίας μεταξύ χωρών και λαών, την ενεργό συμμετοχή στο χώρο εκκλησιαστικής και κοσμικής διπλωματίας.

Εορτή του μεταλλίου θα πραγματοποιείται την 1 Φεβρουαρίου εκάστου έτους, κατά την ημέρα μνήμης του Αγίου Μάρκου Εφέσου. Διακρίνεται σε τρεις τάξεις. Ο Ζωγράφος και σχεδιαστής της τιμητικής διακρίσεως είναι ο κ. Σ. Β. Κουράκιν.Ετικέτες