Συνεδρία της Πολιτισμικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Ρωσίας και των Ρωμαιοκαθολικών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε πρώτη της συνεδρία συνήλθε με ευλογία του Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος στις 20 Φεβρουαρίου 2015 η ομάδα εργασίας για την πολιτισμική συνεργασία μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων.

Η ομάδα εργασίας συνεστήθη βάσει των κοινών συμφωνιών μεταξύ του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της ενότητας των χριστιανών. Και στους δυο φορείς ανετέθη από τις αντίστοιχες εκκλησιαστικές αρχές ο συντονισμός σε συνεργασία με άλλες δομές των δυο Εκκλησιών των θεμάτων συνεργασίας στον ως άνω τομέα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της Ρωσικής Εκκλησίας ο Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Μπουλέκωφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ, ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Σεβριούκ, Διευθυντής των ἐν Ιταλίᾳ ενοριών τυ Πατριαρχείου Μόσχας κα.

Την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία εκπροσώπησαν ο Επίσκοπος Κάρλος Αζεβέντο, απεσταλμένος του Ποντιφικού Συμβουλίου Πολιτισμού, ο Ιερέας Ανδρέα Τσιούτσι, υπάλληλος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την οικογένεια κ.α.

Σε κλίμα εποικοδομητικό συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την προώθηση της συνεργασίας στον πολιτισμικό τομέα και μάλιστα συγκεριμένα έργα, υλοποίηση των οποίων προβλέπεται για τα έτη 2015-2016.

2402syn.jpg
2402syn1.jpg
2402syn2.jpg
2402syn3.jpg
2402syn4.jpg


Ετικέτες