Συλλυπητήρια Κύριλλου για τους τραγικούς θανάτους του ιερέα και της μοναχής

Loading...


Συλλυπητήριο μήνυμα προς την Ουκρανική Εκκλησία απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας & πασών των Ρωσιών Κύριλλος με αφορμή τους τραγικούς θανάτους του ιερέα και της μοναχής μέσα σε λίγες μόνο μέρες. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

«Αισθάνθηκα βαθιά θλίψη όταν έμαθα για τον τραγικό θάνατο ενός κληρικού της Μητρόπολης Κιέβου του ιερέα Nikolaev και μιας μοναχής από το Μοναστήρι Αναλήψεως  Φλωρόφσκυ, της μοναχής Alevtina.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η ειδεχθής δολοφονία ενός ιερέα και μια μοναχής έλεβαν χώρα σε μια εποχή που συνεχίζονται οι κατασχέσεις εκκλησιών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και ακούγονται ψευδείς ισχυρισμοί, αλλά και απειλές εναντίον ιερέων της, θρησκευτικών και λαϊκών.

Ελπίζω ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα διεξάγουν μια αντικειμενική και διεξοδική έρευνα των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί και οι δράστες θα εντοπιστούν και θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

Προσεύχομαι ο Κύριος να ενισχύσει τους υπολοίπους δούλους του Κυρίου κατά τις τρέχουσες δοκιμές της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και να προστατέψει από κάθε κακό εκείνους που έχουν επιλέξει μια ζωή αφιερωμένη στην υπηρεσία Του.

Τα θερμά  ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του δολοφονημένου ιερέα και της μοναχής

Με την αγάπη του Κυρίου,

+ Κύριλλος, Πατριάρχης Μόσχας και πασών των ΡωςΕτικέτες