Συγχαρητήρια του Πατριάρχη Μόσχας στον Άσαντ για την επανεκλογή του

Loading...


Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος συνεχάρη τον Μπασάρ Άσαντ για την επανεκλογή του ως Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.

Στην επιστολή αναφέρει: 

 

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε!

Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την επανεκλογή σας στη θέση του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.

Oi Κάτοικοι της Συρίας συνδέουν με σας την ελπίδα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου, την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους και την εδραίωση της ειρήνης στη χώρα.

Θα περιμένουμε από εσάς και συνέχιση αυτών των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των μελών της κοινωνίας. Κάτι που είναι αδύνατο χωρίς πραγματική ελευθερία της συνείδησης και της θρησκείας.

Αυτό, είμαι σίγουρος, ότι θα συμβάλει στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ως μια μοναδική εμπειρία ειρηνικής συνύπαρξης των διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων, που για αιώνες έχουν συσσωρεύσει στη Συρία.

Ελπίζω ότι θα συνεχίσει να συμβάλλετε στην ανάπτυξη των ιστορικά καλών σχέσεων μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, καθώς και άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας.

Σας εύχομαι δύναμη και θάρρος, σε εσάς και στους ανθρώπους της Συρίας ειρήνη και την ευημερία.

Ειλικρινά

+ Κύριλλος, Πατριάρχης Μόσχας και πασών των ΡωσιώνΕτικέτες