Στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Σότσι ο Πατριάρχης Μόσχας (φωτο)

Loading...


Χθες 4 Φλεβάρη του 2014 ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος έφθασε στο Σότσι, επισκέφθηκε μια σειρά από αθλητικές εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς κα την υπηρεσία Τύπου.

Συνοδευόμενος από τον επίτιμο αντιπρόεδρο της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε το Κέντρο Luge , όπου επιθεώρησε την εκκίνηση και τον τερματισμό, και παρακολούθησε την προπόνηση των αθλητών.

  
Στη συνέχεια, Πατριάρχης Κύριλλος επισκέφθηκε το συγκρότημα  όπου διεξάγεται το άλμα  και το σκι.

Σε μία από τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε μια συνέντευξη με δημοσιογράφο του πρακτορείου RIA «Novosti» ο Πατριάρχης Κύριλλος, δήλωσε: «Πιστεύω ότι ο αθλητισμός φέρνει μεγάλο όφελος για τον άνθρωπο. Άσκηση και, το σημαντικότερο, ψυχολογική εκπαίδευση που συνοδεύει το άτομο που ασχολείται με τον αθλητισμό,και έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα. Παράγει αξιοσημείωτες ιδιότητες: ένα πρόσωπο πρέπει να είναι τολμηρό, θαρραλέο». «Και όταν πρόκειται για ομαδικά αθλήματα, είναι επίσης σημαντικό η αμοιβαία υποστήριξη, το ομαδικό πνεύμα, η πραγματική αλληλεγγύη», – δήλωσε η Αυτού Αγιότητα.

  
Σύμφωνα με την Αυτού Αγιότητα, στον αθλητισμό χρήσιμο είναι να συμμετάσχουν όλοι, ανεξάρτητα από το επάγγελμα. «Δημιουργεί ιδιότητες που είναι απαραίτητες για τη ζωή ανεξάρτητα αν είναι ένας γιατρός, ένας μηχανικός, επιχειρηματίας, πολιτικός ή ένας ιερέας,» – είπε ο Πατριάρχης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις από το κανάλι «Ρωσία-24», ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας  αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για την ποιότητα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, το έργο των σχεδιαστών και των κατασκευαστών τους, αλλά σημείωσε επίσης ότι η παρουσία αυτών των υποδομών θα προετοιμάσει με επιτυχία για το μέλλον του αθλητισμού.

  Σήμερα ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος θα επιθεωρήσει αθλητικές εγκαταστάσεις στην παραλιακή ζώνη σύμπλεγμα, το Ολυμπιακό Πάρκο και θα κάνει μια προσευχή στο ναό του Σωτήρος στο Σότσι. Αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι από τις Ολυμπιακές ομάδες της Λευκορωσίας, της Μολδαβίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Την ίδια ημέρα, η Αυτού Αγιότητα θα συναντηθεί με τους εθελοντές

Η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι θα διεξαχθεί στις 7 Φεβρουαρίου.

1
1
1Ετικέτες