Πρώτη Θεία λειτουργία για τους Ρωσόφωνους Πιστούς στην Τρίπολη Λιβάνου

Loading...


Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία την εορτή της Περιτομής του Κυρίου στις 14 Ιανουαρίου τελέσθηκε στην Τρίπολη, βόρεια «συμπρωτεύουσα» του Λιβάνου.

Με ευλογία του Μητροπολίτη Τριπόλεως Εφραίμ (Πατριαρχείο Αντιοχείας) τη Θεία Μυσταγωγία τέλεσε ο Ηγούμενος Αρσένιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τον Πατριάρχη Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας και πάσης Ανατολής στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Τριπόλεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας της αντιπροσωπείας, στη Θεία Σύναξη προσήλθαν οι κατοικούντες στην Τρίπολη και την γύρω περιοχή καθώς και από την Βηρυτό Ρωσίδες γυναίκες των Λιβανέζων μεταξύ των οποίων και η γηραιότερη Ρωσίδα Ορθόδοξη χριστιανή του Λιβάνου, Επίτροπος της εν Βηρυτό ενορίας του Πατριαρχείου Μόσχας κα Ειρήνη Αλεξέγιεβνα Τζάμπερ, κορή του αξιωματικού του Λευκού Στρατού Αλεξίου Λερ, ο οποίος εγκατέλειψε τη Ρωσία το 1920.

Μετά το πέρας της Θείας Συνάξεως ο πατήρ Αρσένιος μεταβίβασε τις ευχές του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου για τα Χριστούγεννα.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Εφραίμ προσκάλεσε τους συμμετάσχοντες στη Θεία Λειτουργία να παρακαθήσουν σε γεύμα στην Ιερά Μητρόπολη. Την ώρα του γεύματος ο Ιεράρχης πρότεινε να γίνει τακτική η Θεία Λειτουργία για τους Ρωσόφωνους πιστούς της Τριπόλεως. «Το παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως πάντα θα είναι διαθέσιμο για σας», τόνισε ο κ. Εφραίμ.

Σημειωτέον είναι ότι η Τρίπολη είναι η δεύτερη πόλη του Λιβάνου με πληθυσμό περισσότερα από 500 χιλ. Οι μουσουλμάνοι-σουνίτες αποτελούν πλειοψηφία ενώ οι Ορθόδοξοι χριστιανοί ανέρχονται σε περίπου 8 χιλ. Εκκλησιάζονται σε δυο ενορίες.Ετικέτες