Πατριάρχης Μόσχας: Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή μπορούν να αποτρέψουν ένα μεγάλο πόλεμο

Loading...


Η πολεμική επιχείρηση της Ρωσίας στην εγγύς Ανατολή μπορεί να αποτρέψει ένα μεγάλο πόλεμο και να απομακρύνει τους κινδύνους από τη χώρα μας, είπε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος μετά το πέρας την λειτουργίας στη Λάβρα της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Σεργίου την ημέρα της μνήμης του Αγίου Σεργίου του Ράδονεζ.

«Βλέπουμε τι επικίνδυνα και απειλητικά σήματα μας δείχνει η σημερινή ημέρα. Πολύ κοντά, δίπλα στα σύνορά μας γίνεται ένας πόλεμος από τα αποτελέσματα του οποίου εξαρτάται, μεταξύ άλλων, και η ευημερία της Ρωσίας. Ενίοτε πολύ επικίνδυνες και φοβερές αιματοχυσίες άρχιζαν πολύ μακριά από τα σύνορα της πατρίδας μας και έπειτα εμείς υποφέραμε τις πιο οδυνηρές συνέπειες εκείνων των πολέμων «, τόνισε ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Υπενθύμισε την ιστορία συγκρούσεων μέσα στον 20ό αιώνα και επισήμανε ότι «ο σημερινός πόλεμος ο οποίος γίνεται έξω από τα νότια σύνορα της Ρωσίας, μπορεί να μετατραπεί σε έναν μεγάλο πόλεμο, αν δε θα σταματήσει εδώ και τώρα «.

«Προσευχόμαστε στον Άγιο Σέργιο για να μας βοηθήσει να σταματήσει η αιματοχυσία και το πιο βασικό – να απομακρυνθεί ο κίνδυνος από την πατρίδα μας, να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε την σημασία της στιγμής που διανύουμε και να ξεπεράσουμε όλα τα κακά, όλες τις κακουχίες, συγκρούσεις και διχόνοιες που αποδυναμώνουν τη ζωή του λαού μας «, είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Τόνισε ότι «έχουμε εισέλθει σε μια ειδική εποχή » και ότι «έχει γίνει ήδη στο παρελθόν, όταν ξεκινούσαμε κάποια άγνωστη, αλλά τρομερή εμπειρία και έπειτα πολλές φορές η επίλυση αυτής της εμπειρίας γινόταν με πολλά βάσανα και πάθη «. «Θα ζητήσουμε από το θεό η πατρίδα μας να προστατευτεί από την επίθεση εχθρών, από το θάνατο και οποιοδήποτε κακό χάρη στις ενέργειες των στρατιωτών οι οποίοι συμμετέχουν τώρα στην πολεμική επιχείρηση «, συμπέρανε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.Ετικέτες