Παρουσίαση εκδόσεων της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Ρωσικού Αγίου Όρους στη Μόσχα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Παρουσίαση εκδόσεων της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Ρωσικού Αγίου Όρους επὶ τοις εορτασμοίς της χιλιετίας της παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Αγιον Όρος πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου 2016 στο Μουσείο Ρωσικής εικόνας στη Μόσχα.

Ειδικότερα δε παροσιάσθηκε το λεύκωμα με τίτλο «Φωτογραφία της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος» με φωτογραφικό αρχειακό υλικό της περιόδου 1850-1950. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το εργαστήριο της Μονής. Επίσης παρουσιάσθησαν 25 τόμοι της σειράς «Ο Ρωσικός Άθως του 19 – 20 αι.» με υλικό σχετικά με την ιστορία της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος, τους Ρωσους Αγιορείτες, την επίσημη αλληλογραφία και σημειωματάρια, έργα των Ρώσων ασκητών του Αγίου Όρους κα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Καλούγκας και Μπόροφσκ Κλήμης, Πρόεδρος του Εκδοτικού Συμβουλίου της Ρωσικής Εκκλησίας, ο απεσταλμένος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κεντρική Ομοσπονδιακή Περιφέρεια κ. Α. Μπεγκλώφ, ο ιδρυτής του Μουσείου Ρωσικής εικόνας κ. Μ. Αμπράμωφ κα.

Προσφωνώντας τους παρισταμένους ο Σεβασμιώτατος κ. Κλήμης τους συνεχάρη για την κυκλοφορία του λευκώματος και λοιπών εκδόσεων της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος και υπενθύμισε τη διαχρονική αξία του Αγίου Όρους για τον πνευματικό βίο της Ρωσίας.

Κατά την εκδήλωση επίσης εψάλησαν αναστάσιμοι ύμνοι από τη Συνοδική χορωδία υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου καλλιτέχνη της Ρωσίας κ. Α. Πουζακώφ.

Μετά τη λήξη της εκδηλώσεως οι μετέχοντες αυτής μετέβησαν στο Αγιορείτικο Μετόχιο, το οποίο ευρίσκεται απέναντι από το Μουσείο Ρωσικής εικόνας.

 

 

 

 

 Ετικέτες