Ο Πούτιν στον Πατριάρχη Κύριλλο (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Θωμά Αναστασιάδη

       Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμηρος Πούτιν, επισκέφθηκε κατ΄αυτάς στο σπίτι του, τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, προκειμένου να τον συγχαρεί για την έβδομη επέτειο της ενθρόνισής του ως επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Ακολούθησε η παρακάτω συζήτηση-στιχομυθία των δύο κορυφαίων ανδρών της Ρωσίας, όπως καταγράφηκε στις 2-2-2016, στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Β.ΠΟΥΤΙΝ: Μακαριώτατε, επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ θερμά για την ενθρονιστήρια επέτειό σας και σας εύχομαι ό, τι καλύτερο.
Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ανάπτυξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και για την ενίσχυση της ενότητας του λαού και της κοινωνίας μας.

ΚΥΡΙΛΛΟΣ: Σας ευχαριστώ για αυτά τα καλά λόγια και για τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Εκκλησίας και των κρατικών αρχών.
Είμαστε ενήμεροι για τη μεγάλη πρόοδο που έχουμε σημειώσει σε αυτόν τον υπέροχο διάλογο που αποσκοπεί στην εδραίωση της κοινωνίας μας και να αναπτύξουμε όλες τις πτυχές της ζωής του λαού μας, κυρίως την πνευματική και ηθική πλευρά.. Σας ευχαριστώ για την πολύ ενεργή συμμετοχή σας και για τον καίριο ρόλο σας σε αυτή την προσπάθεια.

Β.ΠΟΥΤΙΝ: Σας ευχαριστώ πολύ. Αντιλαμβάνομαι ότι η επέτειος αυτή είναι μια ειδική εκδήλωση στη ζωή σας, που έχετε αφιερώσει τον εαυτό τους στην υπηρεσία της Εκκλησίας και των ανθρώπων . Είναι μια ημέρα έξω από τα συνηθισμένα και από όλη την καρδιά μου, σας συγχαίρω για αυτή την ευκαιρία. Πως ηταν η συνάντηση της Ελβετίας με τους επικεφαλής των Ορθοδόξων εκκλησιών?

ΚΥΡΙΛΛΟΣ: Ναι, στην σύνοδο κορυφής, ή όπως λέμε στα ελληνικά Σύναξη των Προκαθημένων των ορθοδόξων εκκλησιών, ήταν παρόντες όλοι, εκτός από τρεις που δεν ήταν σε θέση να έρθουν για διάφορους λόγους. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Σαμπεζύ της Γενεύης και ήταν πολύ παραγωγική, αν και αυτές οι συναντήσεις δεν είναι ποτέ χωρίς τις δυσκολίες τους.
Το αποτέλεσμα, ωστόσο, είναι ότι έχουμε κάποια πολύ θετικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν κατόπιν της επιμονής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ώστε να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία με τους ανθρώπους και τους πιστούς και όχι μόνο με τον κλήρο, αλλά και με τους κοσμικούς. Γι’ αυτό, κατά το έλεος του Θεού, περάσαμε διαμέσου ορισμένων δοκιμασιών, αλλά το αποτέλεσμα είναι καλό»

Β.ΠΟΥΤΙΝ: Δόξα τω Θεώ! Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα για την εδραίωση της ενότητας της Ορθοδοξίας, γεγονός πολύ σημαντικό.

Σύμφωνα όμως με το http://www.ellada-russia.gr/ η επίσκεψη δεν ήταν απλώς εθιμοτυπική, όπως αποκάλυψε ο διάλογός τους, που δόθηκε στη δημοσιότητα και μάλιστα από την επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο πρόεδρος Πούτιν εκδήλωσε ζωηρό ενδιαφέρον για τα καθέκαστα, ώστε να ενημερωθεί από πρώτο χέρι, για την πρόσφατη Σύναξη των προκαθημένων των Ορθόδοξων κατά τόπους Εκκλησιών στο Σαμπεζί της Ελβετίας και ο πατριάρχης Κύριλλος του ανέφερε τα καλά νέα της προσέγγισης των απόψεων, σε μια σειρά διαδικαστικά ζητήματα για την προετοιμασία της Οικουμενικής Συνόδου, που θα λάβει χώρα στην Κρήτη, το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

 

 

 

 

 


 Ετικέτες