Ο Πατρ. Κύριλλος από την Παραγουάη: Η Ρωσία και η Παραγουάη είναι χώρες με πάρα πολύ ισχυρή χριστιανική παράδοση (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Ασουνσιόν, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Παραγουάης αφίχθη στις 14 Φεβρουαρίου 2016 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος αφού αναχώρησε από την Κούβα.

Στον αερολιμένα της πρωτεύουσας τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας υποδέχθηκαν ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Ελάντιο Λοϊσάγκα, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία της Παραγουάης κ. Ν. Ταβντουμάντζε, ο Επίσκοπος Αργεντινής και Νότιας Αμερικής Λεωνίδας, εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Παραγουάης και λοιποί επίσημοι.

Στον αερολιμένα μιλώντας στους παρευρισκομένους και τους δημοσιογράφους ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Με μεγάλη μου χαρά πατάω στη γη της Παραγουάης, διότι είναι μία χώρα, με την οποία εμάς τους Ρώσους μας συνδέουν πάρα πολλά. Είναι τεράστια η απόσταση μεταξύ των χωρών μας αλλά κάποτε αυτή την απόσταση κάλυψαν όσοι αναγκάσθησαν να εγκαταλείψουν την Ρωσσία για να βρούν τη δεύτερη τους πατρίδα εδώ, στην Παραγουάη. Επισκεπτόμενος την Παραγουάη ενθυμούμαι κυρίως αυτούς τους ανθρώπους και θα προσεύχομαι μπροστά στους τάφους τους.

Επίσης αναλογίζομαι το παρόν και το μέλλον. Τόσο η Ρωσσία, όσο και η Παραγουάη είναι χώρες με πάρα πολύ ισχυρά χριστιανική παράδοση. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολλά κοινά στο επίπεδο της διάνοιας και της καρδιάς. Εύχομαι να δώσει ο Θεός αυτό το ηθικό και πνευματικό δυναμικό να λειτουργήσει υπέρ των ανθρώπων. Ο Θεός φυλάξοι την Παραγουάη!»

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως στην Παραγουάη ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος επίσης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας και θα μεταβεί στο ρωσικό τμήμα του νεκροταφείου της πόλεως, όπου θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση.

 

 

 

 

 Ετικέτες