Ο Πατριάρχης Κύριλλος εύχεται στον Ποροσσένκο να φέρει την ειρήνη στο λαό της Ουκρανίας

Loading...


Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος συνεχάρη τον Πιότρ Ποροσσένκο με εκλογή στη θέση του Προέδρου της Ουκρανίας, μεταδίδει η ιστοσελίδα «Patriarkhia.ru».

«Μαζί με πολλούς ανθρώπους εύχομαι οι εξουσίες που σήμερα βρέθηκαν στα χέρια σας να υπηρετήσουν την καλοσύνη και της Ανατολικής, και της Δυτικής, και της Βόρειας και της Νότιας Ουκρανίας. Ελπίζω για πάντα να σταματήσει η αιματοχυσία, να μην μείνει κανένας που να βρίσκεται υπό την πίεση ή εξευτελισμένος, να υλοποιηθεί η ζωτική, η συνειδησιακή και πολιτιστική επιλογή της κάθε ομάδας πληθυσμού της χώρας «, λέγεται στην επιστολή του Πατριάρχη προς τον Π.Ποροσσένκο το κείμενο της οποία παραθέτει το γραφείο Τύπου του Πατριάρχη.

Ο Προκαθήμενος ελπίζει επίσης ότι η εκκλησιαστική ζωή στην Ουκρανία θα διεξάγεται «χωρίς οποιαδήποτε κρατική ή πολιτική ανάμειξη και η αποφάσεις που είναι απαραίτητες για την ομαλοποίηση, εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη αυτής της ζωής, θα λαμβάνονται ελεύθερα και χωρίς πίεση, με το πνεύμα πιστής ακολουθίας της κανονιστικής τάξης «.

«Έχετε μπροστά σας μια πολύπλοκη και πολύ σοβαρή υπόθεση, να βρείτε τρόπος ειρήνευσης των εχθρικών πλευρών, να κάνετε τα πάντα για την αποκατάσταση της αστικής ειρήνης και της συμφιλίωσης. Είμαι πεπεισμένος ότι στην κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι αναγκαίο να έχετε έναν ανοικτό διάλογο με το λαό και τους κοινωνικούς ηγέτες, να ακούτε τη γνώμη όλων των κατοίκων της χώρας «, λέγεται στο έγγραφο.

Ο Πατριάρχης διαπίστωσε ότι έξι μήνες πριν η φλόγα της έχθρας άναψε στο Κίεβο «και τώρα μαίνεται στα νοτιοανατολικά της χώρα χωρίς να λυπάται ούτε γυναίκες, ούτε παιδιά, ούτε γέροντες «.

«Σήμερα η Ουκρανία πάνω από όλα χρειάζεται την ειρήνη και την σταθερότητα, την αλήθεια και το δίκαιο. Και μόνο ο άνθρωπος που γνωρίζει καλά, αγαπάει και καταλαβαίνει το λαό του, που αποφασιστικά σηκώνεται να στηρίξει τις ηθικές αξίες, που βλέπει ως βάση των προσωπικής και κοινωνικής ζωής την δυνατή οικογένεια, που αντλεί τη σοφία από πραγματικά πνευματικές πηγές, μπορεί να γίνει εγγυητής μιας αξιόλογης ζωής «, υπογράμμισε.

Όπως επισήμανε ο Πατριάρχης Κύριλλος, του είναι γνώριμα τα προβλήματα και ελπίδες όσων αποτελούν τους πιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους, και πολύ δυνατά προσεύχεται «για να γίνουν οι ελπίδες του ορθόδοξου λαού της Ουκρανίας πραγματικότητα «.

«Σας εύχομαι την προστασία του Κυρίου σε όλες τις μελλοντικές σας υποθέσεις και υπεύθυνες αποφάσεις. Να ευλογήσει ο Κύριος με την ειρήνη και ευημερία τον αγαπημένο λαό της Ουκρανίας που έχω στην καρδιά μου», λέγεται στο τέλος της επιστολής.Ετικέτες