Συνεδρίασε το Ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ρωσικής Εκκλησίας

Loading...


Σε πρώτη του συνεδρία το έτος 2015 υπό την προεδρία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας καὶ Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου συνήλθε στις 17 Φεβρουαρίου 2015 το Ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στην αίθουσα του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού Μόσχας.

Κηρύσσοντας την έναρξη εργασιών ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος παρουσίασε εισηγητική ομιλία όπου υποστήριξε την εδραίωση εκεχειρίας στην Ουκρανία.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας ενημέρωσε ότι η Ημερήσια Διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνει την υιοθέτηση κειμένων σχετικά με την εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρυθμίσεως στα εκπαιδευτικά θεολογικά ιδρύματα της Ρωσικής Εκκλησίας και την εξέταση του θέματος περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων της Ρωσικής Εκκλησίας. Επιπλέον ανεγράφη το θέμα της διεξαγωγής των Χριστουγεννιατικών Αναγνώσεων κατά το επόμενο έτος.

Η σύνθεση του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου απαρτίζεται από διακεκριμένους Ιεράρχες, κληρικούς και λαϊκούς της Ρωσικής Εκκλησίας.Ετικέτες