Κύριλλος: Ευχήθηκε στο μητροπολίτη Ονούφριο την βοήθεια του Θεού

Loading...


Ο Μητροπολίτης Ονούφριος του Τσερνοβίτσι και Μπουκοβίνι εξελέγη εφημέριος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, μεταδίδει το γραφείο Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών τω Ρωσιών μετά το πέρας της συνεδρίασης της Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου της Μόσχας η οποία έγινε στο Κίεβο.

«Λόγω της αδυναμίας του πανοσιολογιότατου Μητροπολίτη Βλαδίμιρ του Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας να εκτελεί τα καθήκοντά του ως Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, την οποία επιβεβαίωσαν οι γιατροί και διαπίστωσαν τα ίδια τα μέλη της Συνόδου που επισκέφτηκαν τον προκαθήμενο στο νοσοκομείο, η Σύνοδος έλαβε την απόφαση περί ανάγκης εκλογής του εφημέριου της Μητροπολιτικής έδρας του Κιέβου «, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην τηλεφωνική συζήτηση που έγινε μετά τη συνεδρίαση ο Αγιότατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος ευχήθηκε στον μητροπολίτη Ονούφριο τη βοήθεια του Θεού στη δύσκολη για την εκκλησία περίοδο που διανύει τώρα ο λαός της Ουκρανίας.

Η συνεδρίαση της Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας έγινε υπό την ηγεσία του Μητροπολίτη Αγαθάγγελου της Οδησσού και Ιζμαήλ, του πρεσβύτερου στη χειροτονία μέλους της Συνόδου. Σύμφωνα με τις αρχές του Καταστατικού της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας η απόφαση λήφθηκε με μυστική ψηφοφορία, αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου.Ετικέτες