Κυριακή των Βαϊων στη Μόσχα-Ο Ιλαρίων απαντά σε όσους ρωτούν «που είναι ο Θεός» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Χθες Κυριακή 5 Απριλίου, στην 6η εβδομάδα της Σαρακοστής, Κυριακή των Βαΐων,κατά την Βαϊοφόρο εορτή, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Ιλαρίωνας χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία της Μητέρας του Θεού «Των παντων θλιβομένων» στη Μόσχα.

Την προηγούμενη νύχτα , ο Επίσκοπος Ιλαρίωνας τέλεσε στον ίδιο ναό αγρυπνία. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου έκανε την παραδοσιακή καθαγίαση της ιτιάς και των κλαδιών από φοίνικα.

Μετά την λιτανεία ο κ. Ιαλρίωνας προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, είπε:

«Πολλοί φιλόσοφοι και στοχαστές ρωτούν: «Λοιπόν, πού είναι ο Θεός όταν οι άνθρωποι υποφέρουν; Πού είναι να δει αν στη γη γίνεται τόσο κακό; Γιατί να επιτρέπει τον θάνατο αθώων ανθρώπων; Γιατί να επιτρέπει πόνο;». Σε όλα αυτά τα ερωτήματα την απάντηση μας δίνει η ζωή και ο θάνατος του Κυρίου Ιησού Χριστού. Ο Σωτήρας δεν ήταν ένας απλός άνθρωπος – Ήταν ο Θεάνθρωπος. Ως άνθρωπος περπάτησε το μονοπάτι του πόνου και του θανάτου, αλλά η ανθρώπινη οντότητά του ούτε για μια στιγμή δεν διαχωρίστηκε από τη Θεία Του. Αυτό σημαίνει ότι υπέστη όλα τα δεινά  όχι μόνο ο άνθρωπος, αλλά και ως Θεός, γιατί δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε τον άνθρωπο Ιησού εκ του σαρκωθέντος Λόγου του Θεού».Ετικέτες