Ιλαρίων: Απομακρύνεται η συνάντηση Πατριάρχη Μόσχας-Πάπα λόγω της δράσης Καθολικών στην Ουκρανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Ο επικεφαλής των εξωτερικών σχέσεων της  Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προειδοποιεί για αύξηση της θρησκευτικών εντάσεων που προκαλούνται από την κρίση στην Ουκρανία μιλώντας στο Al Jazeera

Ορθόδοξοι ιερείς να βρίσκονται στο δρόμο εν μέσω των συρράξεων στην Ουκρανία είναι ένα σύμβολο για το πώς αυτή η εκκλησία βρέθηκε στη μέση αυτής της ανίερης σύγκρουσης .

Η πλειοψηφία των ανθρώπων και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι Χριστιανοί , αλλά δεν είναι όλοι μέλη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας .Αλλά η κρίση έχει αρχίσει να δημιουργήσει μια ενδεχομένως σοβαρή σύγκρουση στο εσωτερικό της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας , καθώς και μεταξύ της αυτής και του Βατικανού .

Αυτό προέκυψε μετά από την απόφαση κάποιων εκκλησιαστικών ηγετών στην Ουκρανία – ιδιαίτερα Καθολικών ηγετών- να απομακρύνουν τη ρωσική επιρροή , ακόμη και ζητώντας από τις αρχές των ΗΠΑ να παρέμβουν .Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα , τον άνθρωπο που είνια υπέυθυνος για τις εξωτερικές σχέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας .

Για πολλά χρόνια , ανώτατοι αξιωματούχοι από την εκκλησία του και το Βατικανό έχουν προσπαθήσει να προετοιμάσουν μια συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών τους , του Πατριάρχης Κύριλλο και του Πάπα .

Αλλά τώρα , σύμφωνα με τον κ. Ιλαρίωνα , αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στο εγγύς μέλλον λόγω δράσεων που αναλαμβάνονται από ορισμένους Καθολικούς ηγέτες στην Ουκρανία .

«Το πρόβλημα με το Πατριαρχείο Κιέβου  – καθώς και , δυστυχώς, τους Ελληνοκαθολικούς – είναι ότι δεν θέλουν να σταθούν μαζί. Αντίθετα , παίρνουν μία θέση στην πολιτική μάχη ,υποστηρίζοντας μόνο μία πλευρά αυτής της μάχης και αυτό δεν είναι ο τρόπος που υποτίθεται πως η Εκκλησία πρέπει να λειτουργεί «, δήλωσε ο κ. Ιλαρίων .Ετικέτες