Θεία Λειτουργία από τον Πατριάρχη Κύριλλο στο Ναό του Σωτήρος Χριστού Μόσχας(ΦΩΤΟ)

Loading...


Της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, στις 10 Μαΐου 2015, προεξήρχε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Μόσχας, συλλειτουργησάντων του Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος, Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, του Επισκόπου Βοσκρεσένκ Σάββα, Α’ Αναπληρωτή Πρωτοσυγκέλου του Πατριαρχείου Μόσχας, πλειάδος κληρικών της Μόσχας.

Τον Μαΐο 2015 συμπληρώνεται η 175η επέτειος από τη γέννηση του μουσικοσυνθέτη Π. Τσαϊκόφσκι και γιά το λόγο αυτό κατά τη διάρκεια της Θείας Λετουργίας ερημηνεύθησαν λειτουργικά κομμάτια από το έργο του Τσαϊκόφσκι «Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου».

Μετά το «Εἴπωμεν πάντες» ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας προσευχήθηκε υπέρ ειρήνης στην Ουκρανία.

Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος επίσης τέλεσε σε πρεσβύτερο χειροτονία του διακόνου Αλεξίου Ματβέγιεφ, φοιτητού της Ιεράς Σχολής Υπαπαντής, κληρικού του Ιερού Ναού Αγίου Προφήτου Ηλιού.

Στο Ιερό του Ναού Σωτήρος Χριστού Μόσχας ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος μίλησε με τον Πρέσβη της Νότιας Οσετίας στη Ρωσσία κ. Δ. Μεντόγιεφ.

Μετά το πέρας της Θείας Συνάξεως ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας κήρυξε το θείο λόγο.

Εν συνεχείᾳ ο Αγιώτατος κ. Κύριλλος παραβρέθηκε στη συναυλία εξ αφορμής της 175ης επετείου της γεννήσεως του μουσικοσυνθέτη Π.Τσαϊκόφσκι και της 70ης επετείου της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, η οποία δόθηκε στην πλατεία μπροστά στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες