Η Ρωσική Εκκλησία προωθεί καμπάνια κατά των διακρίσεων στην Ουκρανία

Loading...


Στην δημοσιοποίηση περιπτώσεων βανδαλισμών εναντίον χριστιανικών ναών και παραβιάσεων των δικαιωμάτων των πιστών στην Ουκρανία προχώρησαν εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας και ζήτησαν από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) να ξεκινήσει καμπάνια κατά των διακρίσεων στις ευρωπαϊκές χώρες.

«Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των χριστιανών πιστών, οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κάνουν έκκληση προκειμένου να συμπληρωθεί η έκθεση με τις επιθέσεις που έγιναν σε προτεσταντικές και καθολικές εκκλησίες στην Ουκρανία με στοιχεία για την καταστροφή ορθόδοξων εκκλησιών και μοναστηριών κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και για τις επιθέσεις κατά ορθόδοξων ιερών και πιστών στην περιοχή, οι οποίες παραβίαζαν την αξιοπρέπειά τους», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, Μητροπολίτης Ονούφριος είχε νωρίτερα επανειλημμένα προχωρήσει σε εκκλήσεις προς τις ουκρανικές αρχές προκειμένου να σταματήσουν τις πράξεις καταστροφής των καθεδρικών ναών από βομβαρδισμούς του πυροβολικού, σημείωσε η ανακοίνωση και επικαλέστηκε περισσότερα από 60 ανάλογα περιστατικά που καταγγέλθηκαν τον τελευταίο χρόνο.

«Εγκλήματα που συνδέονται με πράξεις εκδήλωσης μίσους απέναντι σε θρησκευτικές κοινότητες θα πρέπει να καταγγέλλονται δημόσια. Οι κρατικές αρχές θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι αυτά τα άτομα που είναι υπεύθυνα για τέτοια εγκλήματα εντοπίζονται και παραπέμπονται σε δίκη» υπογράμμισε το ίδιο ανακοινωθέν.
Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) αναμένεται να συζητήσει ένα σχέδιο ψηφίσματος για τον αγώνα κατά της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων πιστών Χριστιανών στην Ευρώπη σε συνέδριο του από τις 26 έως τις 30 Ιανουαρίου.Ετικέτες