Ευχαριστίες προς τον Πατριάρχη Μόσχας για την Άσια Μπίμπι

Loading...


Το 2009 η Πακιστανή χριστιανή Ἀσια Μπίμπι μετά από διαμάχη με μουσουλμάνο, ο οποίος νωρίτερα την προέτρεπε να ασπασθεί το Ισλάμ, κατηγορήθηκε για την παραβίαση του νόμου «Περί βλασφημίας».

Μητέρα των τεσσάρων παιδιών αυτή εδώ και τέσσερα χρόνια κρατείται φυλακισμένη ενώ το 2010 καταδικάσθηκε στην εσχάτη των ποινών.

Τον Οκτώβριο 2014 το Ανώτατο Δικαστήριο της πόλεως Λαχώρ απέρριψε την έφεση του δικηγόρου της αφήνοντας έτσι σε ισχύ την παλαιότερη απόφαση περί επιβολής της θανατικής ποινής.

Στις 31 Οκτωβρίου 2014 ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας υπέγραψε έκκληση προς τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Πακιστάν κ. Μαμονούν Χουσεΐν ζητώντας την απονομή χάριτος στη φυλακισμένη Άσια Μπίμπι:« Η ποινή της Α. Bibi θα αποτελέσει όχι μόνο μια αναντικατάστατη απώλεια για την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους της, αλλά επίσης θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο διάλογο Χριστιανών-Μουσουλμάνων και μπορεί να σταθεί αφορμή για μια ώθηση στην αύξηση των εντάσεων μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στο Πακιστάν και παγκοσμίως».

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος έγινε αποδέκτης περισσότερα από 200 ευχαριστηρίων γραμμάτων από πολίτες της Γερμανίας, της Ουγγαρίας και λοιπών χωρών.

Οι συντάκτες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον κ. Κύριλλο για την έκκλησή του στον Πρόεδρο του Πακιστάν κ. Χουσεΐν.
«Προσευχόμεθα η έκκληση αυτή να φέρει ως αποτέλεσμα την απονομή χάριτος στην κυρία Άσια Μπίμπι, καταδικασμένη σε θανατική ποινή χριστιανή με αβάσιμη κατηγορία της βλασφημίας», αναφέρουν τα γράμματα.Ετικέτες