Έκκληση Ονούφριου για να τελειώσει ο διχασμός στην Ουκρανία: Δεν υπάρχουν δεξιοί ή αριστεροί άνθρωποι σε τάφους

Loading...


Ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος ζήτησε εκ νέου να σταματήσουν οι εχθρότητες και να διατηρηθούν οι αδελφικές σχέσεις μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων.

«Υπάρχει ένας άνευ προηγουμένου εσωτερικός πόλεμος. Η προπαγάνδα καταστρέφει τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ των λαών και μάλιστα καταστρέφει τις σχέσεις μεταξύ συγγενών. Πού μπορούμε να αναζητήσουμε τη σωτηρία; Πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τη διαίρεση, όταν οι σπόροι της εχθρότητας και η βεντέτα έχουν σπαρθεί μεταξύ αδελφών στην πίστη και έχουν ήδη φέρει αιματηρούς καρπούς; »  είπε ο μητροπολίτης  σε ομιλία του προς το ποίμνιό του και τον κλήρο.

Πρέπει να γίνει κάθε τι δυνατό για να σταματήσει ο πόλεμος και να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία, είπε ο Μητροπολίτης.

«Οι κλήσεις για στρατιωτική επιθετικότητα και εχθρότητα είναι απαράδεκτες για τους κληρικούς. Δεν έχουμε το δικαίωμα να δικαιολογήσουμε τον πόλεμο μέσω θρησκευτικών συνθημάτων σε καμία περίπτωση. Ζητώ από τους Ορθοδόξους που είναι τώρα σε διαφορετικές πλευρές της στρατιωτικής σύγκρουσης για να δουν πως είναι αδέλφια και να συμφιλιωθούν, «δήλωσε ο μητροπολίτης.

«Δεν υπάρχουν δεξιοί ή αριστεροί άνθρωποι σε τάφους. Τα παιδιά της Εκκλησίας μας τώρα βρίσκονται σε τάφους στα ανατολικά, κεντρικά και δυτικά τμήματα της Ουκρανίας. Αν δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον πόλεμο στις καρδιές μας, μόνο επιδείνωση θα έρθει από το εξωτερικό», δήλωσε ο κ ΟνούφριοςΕτικέτες