H ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

Loading...


Η προσευχή είναι η νοερή επικοινωνία και προσωπική μας συνομιλία με το Θεό, κατά την οποία, παράλληλα με τη δοξολογία και ευχαριστία που απευθύνουμε σ’ Αυτόν, ζητάμε και την εκπλήρωση ορισμένων αιτημάτων μας.

Η προσευχή: είναι για μας μεγάλο δώρο, αφού μπορούμε να μιλάμε όποτε θέλουμε με το Θεό.

Είναι μια ψηλάφηση του Θεού ή των Αγίων.

Δε μιλάμε με φαντάσματα.

Γι’ αυτό και πρέπει να γίνεται σε ήσυχο μέρος, έτσι ώστε να έχουμε αυτοσυγκέντρωση. Πρέπει να συναισθανόμαστε ότι θα μιλήσουμε με τον ίδιο το Θεό.

Γράφει ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος:

΄΄ Προσφέρουμε δεκάδες λόγια κι όταν τελειώνει η προσευχή δεν ξέρουμε τι είπαμε. Το σώμα είναι εδώ, ο νους είναι έξω. Μπαίνουμε στο ναό για προσευχή και όταν βγαίνουμε δεν θυμόμαστε τίποτα. Τα χείλη κινούνται, αλλά η ακοή μας δεν ακούει.΄΄

Βέβαια η περισυλλογή και η ανάβαση του νου προς το Θεό δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται τόσο εύκολα. Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για να μπορεί κάθε μας προσευχή να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Πολλοί υποστηρίζουν πως εφόσον μπορούμε να συνομιλούμε με το Θεό παντού και όποτε θέλουμε, δε χρειάζεται να πηγαίνουμε στη Θ.Λειτουργία. Η αλήθεια, όμως, είναι πως η Θ. Λειτουργία και όλες οι κοινές λειτουργικές προσευχές μας μαθαίνουν και μας καθοδηγούν στην ατομική μας προσευχή.

Η Θ. Λειτουργία είναι τι πιο μεγάλο σχολείο προσευχής.

Εκεί μαθαίνουμε πως: – να δοξολογούμε το Θεό για τη Δημιουργία (ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ)

– να Τον ευχαριστούμε για τις μικρές και μεγάλες Του ευεργεσίες  (ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ)

– να Τον παρακαλούμε για όλα τα θέματα της ζωής μας  (ΙΚΕΣΙΑ)

με σωστό και θεολογικό τρόπο ( εφόσον χρησιμοποιούμε τα σοφά λόγια των Πατέρων της Εκκλησίας ) χωρίς να ζητάμε ανόητα πράγματα που αφορούν αποκλειστικά το δικό μας όφελος.

Με τη Θ. Λατρεία: – συνδεόμαστε με όλη την Παράδοση της Εκκλησίας εφόσον προσευχόμαστε στον ίδιο τόπο και με τα ίδια λόγια που προσευχήθηκαν οι Πατέρες μας και όλες οι προηγούμενες γενιές.

–         επικοινωνούμε με τους γύρω μας και αισθανόμαστε πως όλοι έχουμε κοινούς στόχους στη ζωή. Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε πως μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το Θεό αν δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε πρώτα με το συνάνθρωπό μας.

Επειδή, λοιπόν, τα πλεονεκτήματα της Λατρευτικής Προσευχής είναι πολλά και επειδή ο άνθρωπος δεν θα βρει μόνος του ποτέ λύση στο πρόβλημα τι πρέπει να λέει στις προσευχές του, η Εκκλησία μας συνιστά κάποιες ακολουθίες που μπορούμε να τις λέμε και στα σπίτια μας:

Πρωί         : Πρωινή προσευχή ή Ακολουθία του Όρθρου

Μεσημέρι : Προσευχή προ του φαγητού

Προσευχή μετά το φαγητό

Βράδυ      : Προσευχή προ του δείπνου

Προσευχή μετά το δείπνο

Ακολουθία Μικρού Αποδείπνου

Κάποιοι συνηθίζουν να διαβάζουν περιστασιακά και τις εξής ακολουθίες: – Ακολουθία του Εσπερινού

–    Χαιρετισμοί της Θεοτόκου

–    Μικρή Παράκληση στην Παναγία

–    Μεγάλη Παράκληση στην Παναγία

–    Παρακλήσεις σε διάφορους Αγίους

–    Ακολουθία Θείας Μετάληψης ( πριν τη Θ. Κοινωνία )

–    Ευχαριστία μετά τη Θεία Μετάληψη ( μετά τη Θ. Κοινωνία )

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Το ΄΄ Πάτερ ημών΄΄ είναι η πιο γλυκιά και περιεκτική προσευχή. Είναι απλή, κατανοητή σε όλους και εξαντλεί όλα τα αιτήματα που μπορεί να απευθύνει ο άνθρωπος στο Θεό. Την έφτιαξε ο ίδιος ο Χριστός και μας την προσέφερε σαν δώρο. Είναι λοιπόν θεοπαράδοτη και γεμάτη θεία σοφία.

Όταν διαβάζεις το Ευαγγέλιο, ο Θεός μιλάει σε σένα.

Όταν προσεύχεσαι, εσύ μιλάς στο Θεό.

Όταν λες το ΄΄ Πάτερ ημών΄΄ εσύ μιλάς στο Θεό` και ο Θεός μιλάει σε σένα.

Αγ. Αυγουστίνος

Δόξα του Θεού είναι ο άνθρωπος ο ζωντανός. Και ΄΄ ζωντανός ΄΄ άνθρωπος είναι μόνο εκείνος, που στρέφει τα μάτια του προς το Θεό.

Αγ. Ειρηναίος

ΠΗΓΗ:www.gerontas.com

 

Προσευχή στην Πανάγια

 

Ω, Παναγιά μου, Δέσποινα, γλυκύτατη Παρθένα

εις τον αγώνα της ζωής, βοήθα με και εμένα.

 

Βοήθησε με Παναγιά, γλυκιά μου Παναγία,

γιατί η ζωή είναι θάλασσα, μεγάλη τρικυμία..

 

Και ναυαγός ευρίσκομαι μέσα στη βιοπάλη,

στη χάρη σου στηρίζομαι, Παρθένα τη μεγάλη.

 

Και σαν μητέρα  ευσπλαχνική, ελπίζω να μας σώσεις,

και από ορατούς και αόρατους εχθρούς να μας γλιτώσεις.

 

Στη σκέπη των πτερύγων σου σκέπασε Παναγιά μου,

όλου του κόσμου τα παιδιά και ύστερα τα δικά μου.

 

Και φώτισέ τα, Παναγιά, Χριστό να ακολουθήσουν

και στον αγώνα της ζωής με πίστη να βαδίσουν.

 

Την πίστη, την πραότητα, μην την αμελήσουν,

καθώς και την εγκράτεια μην την καταπατήσουν.

 

Ναι, Παναγιά μου, Δέσποινα, λυπήσου και ευσπλαχνίσου

και άφεση αμαρτιών ζήτησε απ’ το Παιδί Σου.

 

Να συγχωρήσει πταίσματα και τα αμαρτήματά μας,

να οδηγήσει στο καλό και εμάς και τα παιδιά μας.

 

Προστασία όταν ταξιδεύουμε

Πατέρα επουράνιε, ομολογώ τον άγιο σου Λόγο για το ταξίδι που πρόκειται να πραγματοποιήσω σύντομα και πιστεύω ότι ο άγιος σου Λόγος δεν επιστρέφει σε σένα κενός αλλά εκτελεί το θέλημα σου όπου εσύ τον αποστέλλεις.

Τώρα που ετοιμάζομαι να ταξιδέψω χαίρομαι και ευφραίνομαι για τις υποσχέσεις μέσα στον άγιο σου Λόγο για προστασία και ασφάλεια σ’ αυτούς που σε αγαπούν και είναι υπάκουοι στο Λόγο σου. Μόνο εσύ, Κύριε, με έχεις πραγματικά ασφαλισμένο. Σου έχω εμπιστοσύνη και είμαι κάτω από τη θεία σου προστασία. Εάν έχω κάποιο πρόβλημα ή κάποια πρόκληση της ζωής τρέχω πάντοτε σε σένα που είσαι το φρούριο μου και το καταφύγιο μου σε ώρα ανάγκης. Πιστεύοντας τον άγιο σου Λόγο, ομολογώ, στο όνομα του Ιησού Χριστού, ειρήνη, ασφάλεια και επιτυχία στο ταξίδι που ετοιμάζομαι τώρα να πραγματοποιήσω.

Ως παιδί του Θεού που είμαι το ταξίδι μου είναι κάτω από τη σκέπη του Υψίστου και άγγελοι του Κυρίου με προστατεύουν και με περιτριγυρίζουν σαν είμαι μέσα στο αυτοκίνητο/αεροπλάνο/τρέ-νο/πλοίο. Θα συνεχίσω με τα σχέδια μου για το ταξίδι μου χωρίς φόβο για δυστύχημα, προβλήματα ή οποιαδήποτε ταλαιπωρία. Έχω την ειρήνη του Θεού και δε θα επιτρέψω σε οποιοδήποτε φόβο να με κυριεύσει σαν ταξιδεύω. Ο Κύριος με ελευθερώνει από κάθε κακό και με διατηρεί για τη βασιλεία του. Είμαι σίγουρος ότι το ταξίδι μου θα κυλήσει ομαλά και θα είναι κατά πάντα ευλογημένο από τον Κύριο.

Σ’ ευχαριστώ, Πατέρα, που σε κάθε περίσταση είσαι εκεί για να με προστατεύεις. Άσχετα με το πώς ταξιδεύω εσύ με προστατεύεις. Όλα πάνω στη γη είναι κάτω από τις εντολές σου. Είσαι ο επουράνιος μου πατέρας και με φροντίζεις. Μέσω της πίστης μου σε σένα πατώ πάνω στα φίδια και στους σκορπιούς και πάνω σε όλη τη δύναμη του εχθρού και τίποτε δεν πρόκειται να με βλάψει. Εκεί που πηγαίνω θα είμαι κάτω από τη σκέπη σου και οτιδήποτε φάω ή πιω δε θα με βλάψει. Το ταξίδι μου είναι κατά πάντα ευλογημένο.

Πατέρα, σου δίνω τη δόξα για το καθετί. Σ’ ευχαριστώ που είσαι πάντοτε μαζί μου και είμαι σε ασφάλεια και προστασία. Με σκεπάζεις με το έλεος σου και όλη η οικογένεια μου και τα ταξίδια μας είναι κάτω από τη σκέπη σου. Καμιά τρίχα της κεφαλής μας δε θα χαθεί. Σ’ ευχαριστώ, Πατέρα, για την καθοδήγηση σου και την ασφάλεια σου. Είσαι άξιος κάθε τιμής και δοξολογίας! Αμήν.

 

Πηγή: http://www.machera.com.cy/prayers.htm

 

Προσευχή για έναν αρμονικό γάμο

“Πατέρα, στο όνομα του Ιησού Χριστού, είναι γραμμένο στο Λόγο Σου ότι η αγάπη Σου είναι εκκεχυμένη μέσα ατις καρδιές μας δια του Αγίου Πνεύματος που μας δόθηκε. Επειδή είσαι μέσα μας, αναγνωρίζουμε ότι η αγάπη Σου μας κυβερνά εντελώς. Πιστεύουμε ότι η αγάπη Σου εκδηλώνεται πλήρως ενώνοντας μας εν αληθεία, τελειοποιώντας μας για κάθε έργο αγαθό να κάνουμε το θέλημα Σου, ενεργώντας μέσα μας το ευάρεστο στους οφθαλμούς Σου.

Ζούμε και συμπεριφερόμαστε στο γάμο μας τίμια και με σεβασμό ο ένας προς τον άλλον. Τον θεωρούμε πολύτιμο, άξιο και μεγάλης τιμής. Αποφασίζουμε να ζούμε σε αμοιβαία αρμονία και συμφωνία ο ένας προς τον άλλον, βρίσκοντας μεγάλη ευχαρίστηση μεταξύ μας και έχοντας το ίδιο φρόνημα και ενωμένοι στο πνεύμα.

Πατέρα, πιστεύουμε και λέμε ότι είμαστε απαλοί, σπλαχνικοί, ευγενικοί, τρυφεροί στην καρδιά και ταπεινόφρονες. Κυνηγούμε την ειρήνη και κρατεί τις καρδιές μας σε ησυχία και σιγουριά. Επειδή ακολουθούμε την αγάπη και μένουμε στην ειρήνη, οι προσευχές μας δεν εμποδίζονται καθόλου, στο όνομα του Ιησού Χριστού. Είμαστε συγκληρονόμοι της χάριτος του Θεού.

Ο γάμος μας δυναμώνει μέρα με τη μέρα σε δεσμό ενότητας διότι είναι θεμελιωμένος στο Λόγο Σου και ριζωμένος στην αγάπη Σου. Πατέρα, Σ’ ευχαριστούμε για την εκτέλεση Του, στο όνομα του Ιησού Χριστού. Αμήν.”

 

Πηγή: http://www.machera.com.cy/prayers.htm

 

 

Προσευχή για τα οικονομικά

“Πατέρα μου, γνωρίζω οτι ενδιαφέρεσαι για το πνεύμα, την ψυχή και το σώμα μου. Κύριε, Σου ζητώ, στο όνομα του Ιησού Χριστού να τσακίσεις (να σπάσεις, να καταστρέψεις) το πνεύμα του χρέους από τη ζωή μου.

Επίσης, Σου ζητώ θαυματουργικά να διαγράψεις (να σβήσεις, να εξαλείψεις) τα χρέη μου όπως έκαμες και με τη χήρα στην Παλαιά Διαθήκη ( Β Βασ.4, 1-7 ). Σ’ ευχαριστώ, Πατέρα μου, που μου έδωσες εξουσία σ’ ολόκληρο τον πνευματικό κόσμο ( Λουκ.10, 19 ).

Με παρρησία επιτιμώ το πνεύμα του χρέους, διότι είναι σταλμένο απο το διάβολο. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, σε δένω και σπάζω τη δύναμη σου απο τη ζωή μου και τα οικονομικά μου. Πνεύμα χρέους δε θα λειτουργείς πλέον στη ζωή μου! Στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, είσαι δεμένο και είμαι ελεύθερος απο την εξουσία σου!

Πατέρα Θεέ, Σ’ ευχαριστώ που με κάνεις να γνωρίσω μέσα στο πνεύμα μου ότι αυτό το πονηρό πνεύμα είναι δεμένο και ηττημένο στη ζωή μου.

Τώρα μιλώ στα λειτουργικά πνεύματα ( τους αγγέλους του Θεού ) που είναι στην Ανατολή, Δύση, Βορρά και Νότο να ελευθερώσουν την αφθονία του Θεού στη ζωή μου.

Με παρρησία διακηρύττω ότι θαύματα αρχίζουν να γίνονται στα οικονομικά μου. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, δέχομαι την οικονομική απελευθέρωση μου.

Κύριε μου, Σε δοξάζω για τα οικονομικά θαύματα που ελευθερώνονται στη ζωή μου από σήμερα. Στο όνομα του Ιησού Χριστού. Αμήν’’

 

Πηγή: http://www.machera.com.cy/prayers.htm

 

 

Προχευχή για τους Εχθρούς μου

Κύριε του ελέους και της αγαθότητος παράσχου ειρήνη και αγάπη στους μισούντας και λοιδορούντας με και όσους με διαβάλλουν από μίσος και κακία. Δώσε μετάνοια και έλεος ώστε να κατανοήσουν τα πάθη της ψυχής τους. Αξιωσέ τους να σ’αγαπήσουν όπως σ’ αγαπώ και να ζήσουν στην αιώνια Βασιλεία σου ως φώτα για να δοξάσουν αιώνια το Αγιον Όνομά Σου.

Κύριε Παντοκράτορ, Πατέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ελέησέ τους κατά το μέγα έλεος Σου για τη σωτηρία της ψυχής τους. Παράσχου σ’ αυτούς ειρήνη και γαλήνη στην ψυχή τους ώστε να παύσει κάθε δαιμονική επίθεση, υμνώντας το Πανάγιον Ονομά Σου.

 

Π. Δαμιανός

ΠΗΓΗ:www.gerontas.com

ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Η προσευχή είναι η νοερή επικοινωνία και προσωπική μας συνομιλία με το Θεό, κατά την οποία, παράλληλα με τη δοξολογία και ευχαριστία που απευθύνουμε σ’ Αυτόν, ζητάμε και την εκπλήρωση ορισμένων αιτημάτων μας.

 

Η προσευχή: είναι για μας μεγάλο δώρο, αφού μπορούμε να μιλάμε όποτε θέλουμε με το Θεό.

Είναι μια ψηλάφηση του Θεού ή των Αγίων.

Δε μιλάμε με φαντάσματα.

Γι’ αυτό και πρέπει να γίνεται σε ήσυχο μέρος, έτσι ώστε να έχουμε αυτοσυγκέντρωση. Πρέπει να συναισθανόμαστε ότι θα μιλήσουμε με τον ίδιο το Θεό.

Γράφει ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος:

Προσφέρουμε δεκάδες λόγια κι όταν τελειώνει η προσευχή δεν ξέρουμε τι είπαμε. Το σώμα είναι εδώ, ο νους είναι έξω. Μπαίνουμε στο ναό για προσευχή και όταν βγαίνουμε δεν θυμόμαστε τίποτα. Τα χείλη κινούνται, αλλά η ακοή μας δεν ακούει.΄΄

Βέβαια η περισυλλογή και η ανάβαση του νου προς το Θεό δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται τόσο εύκολα. Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για να μπορεί κάθε μας προσευχή να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Πολλοί υποστηρίζουν πως εφόσον μπορούμε να συνομιλούμε με το Θεό παντού και όποτε θέλουμε, δε χρειάζεται να πηγαίνουμε στη Θ.Λειτουργία. Η αλήθεια, όμως, είναι πως η Θ. Λειτουργία και όλες οι κοινές λειτουργικές προσευχές μας μαθαίνουν και μας καθοδηγούν στην ατομική μας προσευχή.

Η Θ. Λειτουργία είναι τι πιο μεγάλο σχολείο προσευχής.

Εκεί μαθαίνουμε πως: – να δοξολογούμε το Θεό για τη Δημιουργία (ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ)

– να Τον ευχαριστούμε για τις μικρές και μεγάλες Του ευεργεσίες  (ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ)

– να Τον παρακαλούμε για όλα τα θέματα της ζωής μας  (ΙΚΕΣΙΑ)

με σωστό και θεολογικό τρόπο ( εφόσον χρησιμοποιούμε τα σοφά λόγια των Πατέρων της Εκκλησίας ) χωρίς να ζητάμε ανόητα πράγματα που αφορούν αποκλειστικά το δικό μας όφελος.

Με τη Θ. Λατρεία: – συνδεόμαστε με όλη την Παράδοση της Εκκλησίας εφόσον προσευχόμαστε στον ίδιο τόπο και με τα ίδια λόγια που προσευχήθηκαν οι Πατέρες μας και όλες οι προηγούμενες γενιές.

–         επικοινωνούμε με τους γύρω μας και αισθανόμαστε πως όλοι έχουμε κοινούς στόχους στη ζωή. Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε πως μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το Θεό αν δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε πρώτα με το συνάνθρωπό μας.

Επειδή, λοιπόν, τα πλεονεκτήματα της Λατρευτικής Προσευχής είναι πολλά και επειδή ο άνθρωπος δεν θα βρει μόνος του ποτέ λύση στο πρόβλημα τι πρέπει να λέει στις προσευχές του, η Εκκλησία μας συνιστά κάποιες ακολουθίες που μπορούμε να τις λέμε και στα σπίτια μας:

Πρωί         : Πρωινή προσευχή ή Ακολουθία του Όρθρου

Μεσημέρι : Προσευχή προ του φαγητού

Προσευχή μετά το φαγητό

Βράδυ      : Προσευχή προ του δείπνου

Προσευχή μετά το δείπνο

Ακολουθία Μικρού Αποδείπνου

Κάποιοι συνηθίζουν να διαβάζουν περιστασιακά και τις εξής ακολουθίες: – Ακολουθία του Εσπερινού

–    Χαιρετισμοί της Θεοτόκου

–    Μικρή Παράκληση στην Παναγία

–    Μεγάλη Παράκληση στην Παναγία

–    Παρακλήσεις σε διάφορους Αγίους

–    Ακολουθία Θείας Μετάληψης ( πριν τη Θ. Κοινωνία )

–    Ευχαριστία μετά τη Θεία Μετάληψη ( μετά τη Θ. Κοινωνία )

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Το ΄΄ Πάτερ ημών΄΄ είναι η πιο γλυκιά και περιεκτική προσευχή. Είναι απλή, κατανοητή σε όλους και εξαντλεί όλα τα αιτήματα που μπορεί να απευθύνει ο άνθρωπος στο Θεό. Την έφτιαξε ο ίδιος ο Χριστός και μας την προσέφερε σαν δώρο. Είναι λοιπόν θεοπαράδοτη και γεμάτη θεία σοφία.

Όταν διαβάζεις το Ευαγγέλιο, ο Θεός μιλάει σε σένα.

Όταν προσεύχεσαι, εσύ μιλάς στο Θεό.

Όταν λες το ΄΄ Πάτερ ημών΄΄ εσύ μιλάς στο Θεό` και ο Θεός μιλάει σε σένα.

Αγ. Αυγουστίνος

Δόξα του Θεού είναι ο άνθρωπος ο ζωντανός. Και ΄΄ ζωντανός ΄΄ άνθρωπος είναι μόνο εκείνος, που στρέφει τα μάτια του προς το Θεό.

Αγ. Ειρηναίος

ΠΗΓΗ:www.gerontas.com

 

Προσευχή στην Πανάγια

 

Ω, Παναγιά μου, Δέσποινα, γλυκύτατη Παρθένα

εις τον αγώνα της ζωής, βοήθα με και εμένα.

 

Βοήθησε με Παναγιά, γλυκιά μου Παναγία,

γιατί η ζωή είναι θάλασσα, μεγάλη τρικυμία..

 

Και ναυαγός ευρίσκομαι μέσα στη βιοπάλη,

στη χάρη σου στηρίζομαι, Παρθένα τη μεγάλη.

 

Και σαν μητέρα  ευσπλαχνική, ελπίζω να μας σώσεις,

και από ορατούς και αόρατους εχθρούς να μας γλιτώσεις.

 

Στη σκέπη των πτερύγων σου σκέπασε Παναγιά μου,

όλου του κόσμου τα παιδιά και ύστερα τα δικά μου.

 

Και φώτισέ τα, Παναγιά, Χριστό να ακολουθήσουν

και στον αγώνα της ζωής με πίστη να βαδίσουν.

 

Την πίστη, την πραότητα, μην την αμελήσουν,

καθώς και την εγκράτεια μην την καταπατήσουν.

 

Ναι, Παναγιά μου, Δέσποινα, λυπήσου και ευσπλαχνίσου

και άφεση αμαρτιών ζήτησε απ’ το Παιδί Σου.

 

Να συγχωρήσει πταίσματα και τα αμαρτήματά μας,

να οδηγήσει στο καλό και εμάς και τα παιδιά μας.

 

Πηγή: http://www.aitsoft.gr/Proseuxh_files/PROSEYXH.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

Προστασία όταν ταξιδεύουμε

Πατέρα επουράνιε, ομολογώ τον άγιο σου Λόγο για το ταξίδι που πρόκειται να πραγματοποιήσω σύντομα και πιστεύω ότι ο άγιος σου Λόγος δεν επιστρέφει σε σένα κενός αλλά εκτελεί το θέλημα σου όπου εσύ τον αποστέλλεις.

Τώρα που ετοιμάζομαι να ταξιδέψω χαίρομαι και ευφραίνομαι για τις υποσχέσεις μέσα στον άγιο σου Λόγο για προστασία και ασφάλεια σ’ αυτούς που σε αγαπούν και είναι υπάκουοι στο Λόγο σου. Μόνο εσύ, Κύριε, με έχεις πραγματικά ασφαλισμένο. Σου έχω εμπιστοσύνη και είμαι κάτω από τη θεία σου προστασία. Εάν έχω κάποιο πρόβλημα ή κάποια πρόκληση της ζωής τρέχω πάντοτε σε σένα που είσαι το φρούριο μου και το καταφύγιο μου σε ώρα ανάγκης. Πιστεύοντας τον άγιο σου Λόγο, ομολογώ, στο όνομα του Ιησού Χριστού, ειρήνη, ασφάλεια και επιτυχία στο ταξίδι που ετοιμάζομαι τώρα να πραγματοποιήσω.

Ως παιδί του Θεού που είμαι το ταξίδι μου είναι κάτω από τη σκέπη του Υψίστου και άγγελοι του Κυρίου με προστατεύουν και με περιτριγυρίζουν σαν είμαι μέσα στο αυτοκίνητο/αεροπλάνο/τρέ-νο/πλοίο. Θα συνεχίσω με τα σχέδια μου για το ταξίδι μου χωρίς φόβο για δυστύχημα, προβλήματα ή οποιαδήποτε ταλαιπωρία. Έχω την ειρήνη του Θεού και δε θα επιτρέψω σε οποιοδήποτε φόβο να με κυριεύσει σαν ταξιδεύω. Ο Κύριος με ελευθερώνει από κάθε κακό και με διατηρεί για τη βασιλεία του. Είμαι σίγουρος ότι το ταξίδι μου θα κυλήσει ομαλά και θα είναι κατά πάντα ευλογημένο από τον Κύριο.

Σ’ ευχαριστώ, Πατέρα, που σε κάθε περίσταση είσαι εκεί για να με προστατεύεις. Άσχετα με το πώς ταξιδεύω εσύ με προστατεύεις. Όλα πάνω στη γη είναι κάτω από τις εντολές σου. Είσαι ο επουράνιος μου πατέρας και με φροντίζεις. Μέσω της πίστης μου σε σένα πατώ πάνω στα φίδια και στους σκορπιούς και πάνω σε όλη τη δύναμη του εχθρού και τίποτε δεν πρόκειται να με βλάψει. Εκεί που πηγαίνω θα είμαι κάτω από τη σκέπη σου και οτιδήποτε φάω ή πιω δε θα με βλάψει. Το ταξίδι μου είναι κατά πάντα ευλογημένο.

Πατέρα, σου δίνω τη δόξα για το καθετί. Σ’ ευχαριστώ που είσαι πάντοτε μαζί μου και είμαι σε ασφάλεια και προστασία. Με σκεπάζεις με το έλεος σου και όλη η οικογένεια μου και τα ταξίδια μας είναι κάτω από τη σκέπη σου. Καμιά τρίχα της κεφαλής μας δε θα χαθεί. Σ’ ευχαριστώ, Πατέρα, για την καθοδήγηση σου και την ασφάλεια σου. Είσαι άξιος κάθε τιμής και δοξολογίας! Αμήν.

 

Πηγή: http://www.machera.com.cy/prayers.htm

 

 

 

 

Προσευχή για έναν αρμονικό γάμο

“Πατέρα, στο όνομα του Ιησού Χριστού, είναι γραμμένο στο Λόγο Σου ότι η αγάπη Σου είναι εκκεχυμένη μέσα ατις καρδιές μας δια του Αγίου Πνεύματος που μας δόθηκε. Επειδή είσαι μέσα μας, αναγνωρίζουμε ότι η αγάπη Σου μας κυβερνά εντελώς. Πιστεύουμε ότι η αγάπη Σου εκδηλώνεται πλήρως ενώνοντας μας εν αληθεία, τελειοποιώντας μας για κάθε έργο αγαθό να κάνουμε το θέλημα Σου, ενεργώντας μέσα μας το ευάρεστο στους οφθαλμούς Σου.

Ζούμε και συμπεριφερόμαστε στο γάμο μας τίμια και με σεβασμό ο ένας προς τον άλλον. Τον θεωρούμε πολύτιμο, άξιο και μεγάλης τιμής. Αποφασίζουμε να ζούμε σε αμοιβαία αρμονία και συμφωνία ο ένας προς τον άλλον, βρίσκοντας μεγάλη ευχαρίστηση μεταξύ μας και έχοντας το ίδιο φρόνημα και ενωμένοι στο πνεύμα.

Πατέρα, πιστεύουμε και λέμε ότι είμαστε απαλοί, σπλαχνικοί, ευγενικοί, τρυφεροί στην καρδιά και ταπεινόφρονες. Κυνηγούμε την ειρήνη και κρατεί τις καρδιές μας σε ησυχία και σιγουριά. Επειδή ακολουθούμε την αγάπη και μένουμε στην ειρήνη, οι προσευχές μας δεν εμποδίζονται καθόλου, στο όνομα του Ιησού Χριστού. Είμαστε συγκληρονόμοι της χάριτος του Θεού.

Ο γάμος μας δυναμώνει μέρα με τη μέρα σε δεσμό ενότητας διότι είναι θεμελιωμένος στο Λόγο Σου και ριζωμένος στην αγάπη Σου. Πατέρα, Σ’ ευχαριστούμε για την εκτέλεση Του, στο όνομα του Ιησού Χριστού. Αμήν.”

 

Πηγή: http://www.machera.com.cy/prayers.htm

 

 

Προσευχή για τα οικονομικά

“Πατέρα μου, γνωρίζω οτι ενδιαφέρεσαι για το πνεύμα, την ψυχή και το σώμα μου. Κύριε, Σου ζητώ, στο όνομα του Ιησού Χριστού να τσακίσεις (να σπάσεις, να καταστρέψεις) το πνεύμα του χρέους από τη ζωή μου.

Επίσης, Σου ζητώ θαυματουργικά να διαγράψεις (να σβήσεις, να εξαλείψεις) τα χρέη μου όπως έκαμες και με τη χήρα στην Παλαιά Διαθήκη ( Β Βασ.4, 1-7 ). Σ’ ευχαριστώ, Πατέρα μου, που μου έδωσες εξουσία σ’ ολόκληρο τον πνευματικό κόσμο ( Λουκ.10, 19 ).

Με παρρησία επιτιμώ το πνεύμα του χρέους, διότι είναι σταλμένο απο το διάβολο. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, σε δένω και σπάζω τη δύναμη σου απο τη ζωή μου και τα οικονομικά μου. Πνεύμα χρέους δε θα λειτουργείς πλέον στη ζωή μου! Στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, είσαι δεμένο και είμαι ελεύθερος απο την εξουσία σου!

Πατέρα Θεέ, Σ’ ευχαριστώ που με κάνεις να γνωρίσω μέσα στο πνεύμα μου ότι αυτό το πονηρό πνεύμα είναι δεμένο και ηττημένο στη ζωή μου.

Τώρα μιλώ στα λειτουργικά πνεύματα ( τους αγγέλους του Θεού ) που είναι στην Ανατολή, Δύση, Βορρά και Νότο να ελευθερώσουν την αφθονία του Θεού στη ζωή μου.

Με παρρησία διακηρύττω ότι θαύματα αρχίζουν να γίνονται στα οικονομικά μου. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, δέχομαι την οικονομική απελευθέρωση μου.

Κύριε μου, Σε δοξάζω για τα οικονομικά θαύματα που ελευθερώνονται στη ζωή μου από σήμερα. Στο όνομα του Ιησού Χριστού. Αμήν’’

 

Πηγή: http://www.machera.com.cy/prayers.htm

 

 

Προχευχή για τους Εχθρούς μου

Κύριε του ελέους και της αγαθότητος παράσχου ειρήνη και αγάπη στους μισούντας και λοιδορούντας με και όσους με διαβάλλουν από μίσος και κακία. Δώσε μετάνοια και έλεος ώστε να κατανοήσουν τα πάθη της ψυχής τους. Αξιωσέ τους να σ’αγαπήσουν όπως σ’ αγαπώ και να ζήσουν στην αιώνια Βασιλεία σου ως φώτα για να δοξάσουν αιώνια το Αγιον Όνομά Σου.

Κύριε Παντοκράτορ, Πατέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ελέησέ τους κατά το μέγα έλεος Σου για τη σωτηρία της ψυχής τους. Παράσχου σ’ αυτούς ειρήνη και γαλήνη στην ψυχή τους ώστε να παύσει κάθε δαιμονική επίθεση, υμνώντας το Πανάγιον Ονομά Σου.

 

Π. Δαμιανός

ΠΗΓΗ:www.gerontas.com